neros Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam, mam poziom w grze ścigania się na motorach. Jak można zrobić jakiś ładny motion blur, albo coś w ten deseń, bo mi nie ładnie wygląda sama zblurowana grafika. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Sposób jaki ja znam renderując zrzut ekranu do sprita i nakładasz go pół przezroczystego na ekran po czym robisz by zanikał a zanim zniknie całkiem robisz kolejny zrzut i tak się zazębia w zależności jak płynny ma być blur tyle zrzutów robisz pomiędzy pierwszym ostatnim pamiętaj tylko by żeby sprite który już nie widać skasować bo inaczej zapcha ci to pamięć ram i crash można też się pobawić z wyłączeniem i włączaniem rysowania by szybciej to działało sposób może nie jest najlepszy i najszybszy ale taki znam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 bron boze do sprajta. Robi sie to na surfacesie. Poszukaj XeDisplay, jest tam motion blur, ale podlega poprawkom. Podpatrzysz tam zasade renderingu do surfacesa i uzywania tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 bron boze do sprajta. Robi sie to na surfacesie. Poszukaj XeDisplay, jest tam motion blur, ale podlega poprawkom. Podpatrzysz tam zasade renderingu do surfacesa i uzywania tego. Wiesz ja robię głównie w 3D to mi surface na nic się zdają, więc i do sprita ma swoje zastosowania :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 W samym gm w trybie 3d blur ciężko użył gotowego silnika np. Ultimate 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 W samym gm w trybie 3d blur ciężko użył gotowego silnika np. Ultimate 3d Zależy o jakim silników mówisz mam jeden który używasz na zasadzę jednej zmiennej on=false/true :P (nie mój ale ja go wydzieliłem i przystosowałem do użytku, za zgodą autora :3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 jest mozliwy rendering do surfacesa, natywnie to potrzeba pewnej sztuczki, podobnej jak zrobilem w anaglifie, a nienatywnie to uzyc surfacefixa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Tylko po co się bawić? Lepiej od razu użyć silnika, prościej, szybciej, efektywniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 jest mozliwy rendering do surfacesa, natywnie to potrzeba pewnej sztuczki, podobnej jak zrobilem w anaglifie, a nienatywnie to uzyc surfacefixa. screen_redraw? dobrze kombinuję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 z tego co pamietam, to wylaczenie auto drawingu i wywolanie obiektom drawa w aktywnym surfacesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi