dzelo3 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam mam kod połączonego PHP z JS ten skrypt to "odlicznik czasowy" na początku był sam JS ale z racji że lepiej kombinuje mi się na PHP, przerobiłem go... oto kod : <?php $zmienna1 = 2012; $zmienna2 = 01; $zmienna3 = 07; $zmienna3 = 5; print "<script type='text/javascript'><!--\n"; print "na = $zmienna1\n"; print "nb = $zmienna2\n"; print "nc = $zmienna3\n"; print "//--></script>\n"; ?> <script type='text/javascript'> datka=new Date(na,nb,nc) function CD(d,o,t,x) { return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)] } function R(t) { t=CD(datka,new Date()); document.getElementById('costam').innerHTML=' Pozostalo czasu : '+t[0]+" dni, "+t[1]+" godzin, "+t[2]+" minut, "+t[3]+"sekund";setTimeout('R()',1e3); } onload=function() { R(); } </script> <div id="costam"></div> w miejscu gdzie jest : datka=new Date(na,nb,nc) chciałbym dać nie tylko rok,miesiąc i dzień ale także godzinę, minutę i sekundę... licze na szybką i zrozumiałą odpowiedź... pzdr ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 6 Lutego 2011 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 http://www.comptechdoc.org/independent/web...l/javadate.html # Date(year, month, day) - Create an instance of date with the specified values. Year is 0 to 99. # Date(year, month, day, hours, minutes, seconds) - Create an instance of date with the specified values. Hm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ok działa ;] dzięki jakby ktoś potrzebował to teraz ten skrypt wygląda tak : <?php $zmienna1 = 2012; $zmienna2 = 01; $zmienna3 = 08; $zmienna4 = 5; $zmienna5 = 7; $zmienna6 = 40; print "<script type='text/javascript'><!--\n"; print "na = $zmienna1\n"; print "nb = $zmienna2\n"; print "nc = $zmienna3\n"; print "nd = $zmienna4\n"; print "ne = $zmienna5\n"; print "nf = $zmienna6\n"; print "//--></script>\n"; ?> <script type='text/javascript'> datka=new Date(na,nb,nc,nd,ne,nf) function CD(d,o,t,x) { return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)] } function R(t) { t=CD(datka,new Date()); document.getElementById('costam').innerHTML=' Pozostalo czasu : '+t[0]+" dni, "+t[1]+" godzin, "+t[2]+" minut, "+t[3]+"sekund";setTimeout('R()',1e3); } onload=function() { R(); } </script> <div id="costam"></div> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzelo3 Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 mam kolejne pytanie. jak pobrać w php aktualną datę w taki sposób żeby każda liczba była w osobnej zmiennej: zmienna1 = dzien zmienna2 = godzina itd... w dacie powinien być zawarty rok, miesiąc, dzień, godzina, minuta i sekunda Z góry dzięki i czekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 A no tak: $jer = date("Y"); $mont = date("m"); &dej = date("d"); Odsyłam do linku: http://php.net/manual/en/function.date.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi