I am Lord Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Jak sprawdzić czy punkt leży po między dwoma elipsami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 A te elipsy się łączą? Bo jak nie to gdzie są granice leżenia między nimi? Czyli ogólnie nie rozumiem pytania :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Faktycznie nie sprecyzowałem. Wygląda to tak Te dwie elipsy wyznaczają szerokość tych asteroid. I chcę po prostu sprawdzić czy punkt ( w tym przypadku myszka ) na nie natrafi. ( zignoruj elipsy będące orbitami tych szarych planetek bo nie o nie mi chodzi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Dobra nvm znalazłem skrypt dzięki, któremu takie coś zrobię: GML // point_in_ellipse( point_x, point_y, x1, y1, x2, y2); { if ((argument2==argument4) || (argument3==argument5)) return false; return sqr((2*argument0-(argument4+argument2) )/(argument4-argument2)) + sqr((2*argument1-(argument5+argument3) )/(argument5-argument3)) < 1; } Może komuś się przydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi