LionX Dagger Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Cześć Mam problem ponieważ nie wiem ja zrobić aby kula tworzyła się np. o 10 pixel’i od pozycji player’a Poniżej daje przykład Z góry thx. LX >>Donwload<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Tam gdzie masz: instance_create(x,y,Obj_A2) daj instance_create(x+10,y+10,Obj_A2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Przykro mi ale chyba źle mnie zrozumiałeś wiem tylko tyle że chyba ma to coś wspólnego z sinusem i cosinusem chyba edit :A i jakby ktoś nie wiedział ctrl się szczela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Wystarczy w spricie pocisku zmienix w ORIGIN X na minusową liczbę, jesli nie rozumiesz ściągnij plik 001 http://www.gmclan.org/up863.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Zamiast: instance_create(x,y,Obj_A2) daj: instance_create(x+lengthdir_x(10,direction),y+lengthdir_y(10,direction),Obj_A2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Wielkie dzięki Gooman to jest to czego potrzebowałem Edit : temat został wznowiony Z góry przepraszam trochę się pospieszyłem zamykając ten temat ponieważ mam kolejny problem . Jak zrobić tym sposobem który podał Gooman coś takiego jak na fotce poniżej że kula leci od jednego z boków player’a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 instance_create(x+lengthdir_x(10,direction - 40),y+lengthdir_y(10,direction - 40),Obj_A2); instance_create(x+lengthdir_x(10,direction + 40),y+lengthdir_y(10,direction + 40),Obj_A2); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Dzięki Matthew_Kane Problem został rozwiązany temat zostaje zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi