PsichiX Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 a może być generowany proceduralnie wszechświat, albo chociaż galaktyka? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Czyli po prostu gra nie może mieć celu, ani przeszkód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 Może, przecież w Minecraft tak się generuje świat bez końca(mapa może zajmowac nawet setki gigabajtów :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Nonlinear_gameplay Po prostu robisz co chcesz, w jakiej kolejności chcesz, tak ja to rozumiem. A nieważne czy to strzelanka czy platformówka czy rpg ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 23 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 DOdałem link do pierwszego postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2010 ale niektorzy trudno rozumuja... (albo zwykle spamuja) sandbox to gra ktora moze miec przeszkody, moze miec koniec, wystarczy zeby gracz mial mozliwosc wyboru co zrobi (moze to miec wplyw na dalsze dokonania jesli zrobil to teraz a nie kiedyindziej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 3. Grę na konkurs proszę przysyłać na MAILA: bassmastaar@gmail.com w postaci pliku edytowalnego *.gmk Dwa pytania: - po ci *.gmk ? - co jeżeli np. mapy będą osobnymi plikami. Czy można spakować to w zipa/rara czy zrezygnować z dodatkowych map/edytora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Dwa pytania: - po ci *.gmk ? - co jeżeli np. mapy będą osobnymi plikami. Czy można spakować to w zipa/rara czy zrezygnować z dodatkowych map/edytora ? A właśnie, jeśli masz parę plików to możesz je spakować razem. A dlaczego *.gmk? Będę mógł sprawdzić czy kod nie jest żywcem skopiowany(nie, nie ukradnę kodu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 mała dygresja: 1. aby móc rzetelnie sprawdzić czy kod nie jest plagiatem, trzeba się jednak znać na rzeczy, więc.. 2. co jak nie chcę zrobić gry w GMie? a tym bardziej nie chcę dzielić się źródłami? 3. nie bądźmy śmieszni - i tak tylko kilka osób (jak nie jedna-dwie) weźmie udział, więc na co komu sprawdzanie źródeł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 No w sumie dobra, dawajcie EXEKI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ja swoją grę skończyłem. Exe wyślę za dwa dni, po świętach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 dzięki... exeki będą o wiele wygodniejsze dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Przypominam, ze nadal mozecie wysylac swoje prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Ja moją wysłałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 31 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Wysłałeś na maila, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Nie brałem udziału, ale coś się spóźnia ten wynik -.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Problem w tym ze za mało prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Niespodziewane! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 No a ile prac w końcu dostaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 Za mało? Pewnie 1 albo 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi