Alternative Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 1. Jak zrobić archiwum na hasło (.rar lub .zip, nie chodzi mi o wagę, tylko szybkość wczytywania)? 2. Czy to jest bezpieczne? Czy da się jakoś załamać hasło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Da się brute forcem teoretycznie pozwala ona złamać każde hasło ? praktycznie może to potrwać nawet tysiące i miliony lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 http://howsecureismypassword.net/ Tak a propos bruteforce. (Mój rekord to "About 565,892,495,532 nonillion years", pobije mnie ktoś? :3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jak wejdziesz w dira pliku przez WINrar'a, to pokazuje on takowe hasło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 About 565,892,495,532 nonillion years :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 http://howsecureismypassword.net/ Tak a propos bruteforce. (Mój rekord to "About 565,892,495,532 nonillion years", pobije mnie ktoś? :3) Tak, Bagno z 512 znakowym hasłem :bagnofejs: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Your password is One of the 500 most common passwords It would be cracked almost instantly Początkowy fragment jednego z wielu moich haseł. :P Całe ma "About 3 quadrillion years" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 moje najlepsze z haseł daje 700 milionów lat, najgorsze 2 godziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 907 miliardów lat, by złamać moje najlepsze hasło, najsłabsze 0.04 sekundy. Czuję się bezpiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Ajć, tylko 15 tys. lat, aby złamać moje najlepsze hasło, zaś najsłabsze - 30 sekund. Boję się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 najlepsze: 117 days najsłabsze: 2h fajnie, a co z moim rar? bo mam filmiki z imprez i innych, których rodzice nie mogą zobaczyć i chce to mieć w archiwum na hasło. już tam nieważne że bruteforcem da się złamać, ustawie takie hasło którego rozszyfrowanie trwało by 4 lata, wtedy już mi sie nie dostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 W WinRAR jak dajesz pakowanie to przecież masz od razu opcję ustawienia hasła na archiwum z tego co pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Łatwo złamać, są programy za free które robią to w pare sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafik01 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Jednak rodzice nie są na ogół na tyle inteligentni, aby znaleźć, zainstalować oraz użyć takowego programu ;). Daj przy pakowaniu archiwum ( "Dodaj do archiwum") potem wejdź w zakładkę "Zaawansowane" następnie kliknij "Wprowadź hasło". Wprowadzasz hasło. Reszta już normalnie. Oparłem się na programie WinRar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am vader Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Moje hasło i tak najlepsze. Niesłownikowe, nie powiązane ze mną(z dupy nie wyciągniesz), tylko brute force w jakieś hmmm.... 36 kwantylionów lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi