Elevator Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Jak stworzyć kolizję jakiegoś obiektu z efektem Explosion? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Dać mu maskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Z efektami nie da się robić kolizji, o ile dobrze mi wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Z efektami nie, ale z collision_circle już tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 No to lipa, gdyż u mnie 'wielkość' tych efektów jest generowana losowo, więc maska ani collision_circle się nie nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 To niech wylosowana wielkość efektu eksplozji zapisuje się do jakiejś zmiennej i Circle też będzie rysowane o tej wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elevator Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 A może ma ktoś gify tych efektów? Dokładnie takich samych? Bo szukałem w Google i nici, a to by rozwiązało mój problem ;). @Down Mmmm super :), dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 A oto link do 16 klatek animacji wybuchu: https://gmclan.org/up6286_3_Wyboch_animation.html Sam robiłem te obrazy (z pomocą funkcji w GM). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi