Cordoba Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Skoro tyle już zrobiłem chciałbym umieścić tu mój przykład soccer-a 1v1, myślę , iż przyda się również innym osobą. A w nim: - AI - Czas gry - Licznik punktów - Wiadomość tekstowa po upłynięciu czasu. itp. Download: https://gmclan.org/up6767_12_przyklad_soccer_1v1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilxd95 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 5/5 szkoda ze ja ta nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriann Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Całkiem fajny pomysł na minigierkę;] Ładny efekt,daje 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 nieźle :D teraz tylko zrobić highscore, gra przez net i efekt elegancki. odbicie piłki do poprawy. ogólnie genialnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 nie ogarniam jakim cudem to zdobywa tak dobre oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Ja też nie ... Bo to jest beznadziejne :o . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Yhym, rozumiem, ale czego tu brak, bo nie wiem w czym tkwi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 przecież to jest denne. uczenie nowych fatalnych nawyków (dwa sprity dla kolesia odwróconego w lewo i w prawo - jeśli to ma być pod niezarejestrowaną wersję gma, można przecież zrobić dwie klatki animacji, tym bardziej, że prawdziwych animacji tu nie ma), okropna fizyka poruszania się kolesia, możliwość wyjścia za planszę, dużo wymieniać. ale przede wszystkim nie powinno dojść do tego, by piłka pojawiła się w ścianie (tak było, gdy pierwszy raz odpaliłem twoje "dzieło"). realizacja też słaba - mieszanie klocków z kodem, brak jakichkolwiek akapitów (tj. odstępów) w kodzie (NIEWYBACZALNE). po kiego dajesz alpha=0, kiedy po prostu możesz odznaczyć visible i dać maskę?! PAŁA. masz wiele do nauczenia się. post po paru editach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Wogóle beznadziejna fizyka piłki, nigdy nie zwalnia, może sie odbijać w nieskończoność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Piłka zawsze odbija się w tą samą stronę i ma tą samą prędkość. AI bleee. Już jaklub zrobił lepsze sto lat temu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Proszę o to wersja poprawiona. Usunąłem klocki, teraz są same kody, gość już nie wypada poza room, piłka odbija się w dwóch kierunkach itp. Proszę: http://www.gmclan.org/up6767_12_przyklad_soccer_1v1.html Oceniać dalej i co do poprawy i w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 GML // odbice pilki w prawa strone if kierunek=1 { with(other)action_move("001001000", 7); } // odbice pilki w lewa strone if kierunek=2 { with(other)action_move("000100000", 7); } cóż, przynajmniej odstępy są. jak poprawisz wszystko to, co wymienione w moim poście, wtedy pogadamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilxd95 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 zrobił bym taką gre kopując kody a sam takiej niezrobie wiec ,, Zazdrość!! ,, i minka gratis :sp_ike: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 mnie chodziło o to, iż pomysł jest interesujący. ładnie ubrałem to w słowa dla zachęty i pokusy poprawy. bo warto. jo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 mnie chodziło o to, iż pomysł jest interesujący. ładnie ubrałem to w słowa dla zachęty i pokusy poprawy. bo warto. jo tyle, że ten pomysł jest stary jak świat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zrobione: Animacja postaci, poprawienie kierunków piłki, piłka teraz nie powinna się zacinać https://gmclan.org/up6767_12_przyklad_soccer_1v1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilxd95 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Pięknie wszytko zrobione aż mi żal tego przykładu nowego. Co to jest piłka niedolatuje do bramki!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 O koooorde! Fajny pomysł tylko do poprawy: - AI (Trzęsienie się ludzika) - Wiadomość tekstowa po upłynięciu czasu (Lepsza grafa) Ogółem lepsza koordynacja zawodników z piłką, oraz lepsze kolizje powinny być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Nie wiem jak to zrobiłeś (nie zaglądałem na razie w kod), ale piłka odbiła się i zatrzymała na cyfrze punktów jak na ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi