szymek11116 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam, mam problem. Otóż chce aby gdy mam 10 punktów to żebym dostawał życie i żeby te 10 punktów znikało. Nigdzie tego nie znalazłem... Dzięki za pomoc! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkarius Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 GML (step) if(punkty>=10) { zycie+=1; punkty-=10; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 GML if score>=10 { lives+=20 score-=10 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremiah Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Hm... rzadko kiedy się tu udzielam, więc pomogę po swojemu ;) Po prostu dajesz w step coś takiego: if keyboard_check_pressed(vk_enter) then score=score+1 if score>=10 { lives=lives+1 score=0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 GML if score = 10 { score = 0 lives += 1 } @2up lepiej będzie jak score będzie sie zerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Dzięki wszystko działa ale jest jeszcze coś a mianowicie chce aby można było mieć 9 żyć max...tzn jak ma sie 9 zyc to jak sie zbierze 10 punktow to sie zerujer ale zycia nie dodaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordoba Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 GML if lives>9 { lives=9 score=0 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 zamień poprzedni kod na ten: GML if score = 10 { score = 0 if lives < 9 lives += 1 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymek11116 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Ok działa dzięki za pomoc ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Kod MXQ nie zadziała gdy będziesz miał więcej niż 10 punktów. Ja zrobiłbym to tak: GML if score >= 10 { score = 0 lives += 1 } lives = min(lives,9) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi