MXQ Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Mam problem. Objekt A podąża do punktu TargetX i do punktu TragetY. Jak zrobić, aby przy kolizji z drugim objektem A, który stoi na jego Targetach zatrzymywał się? Zrobiłem w evencie kolizji z objektem A: GML if other x = targetx if other y = targety targetx = x targety = y i jakoś się nie zatrzymuje ten objekt A tylko biega wokół drugiego objektu A. PS. Obiekty A są solid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 W step GML if(x=targetX)&&(y=targetY){ speed = 0; } else { move_towards_point(targetX,targetY,2); } a w kollizion evencie z oA takze na speed 0? Jak masz zrobiony system poruszania tym obiektem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MXQ Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 objekt się porusza przez move_towards_point obecnie nie mogę sprawdzić twojego kodu bo korzystam z innego komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Kod alwina nie zadziała, bo sprawdza twoją pozycję. Radziłbym coś takiego: GML if other.x=targetX and other.y=targetY { speed = 0; } else { move_towards_point(targetX,targetY,2); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi