Kazik1 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Mam 3 controle control,control2,control3 taki obiekt który włącza fizyke w grze. Więc we wszystkich przy starcie pokoju gdzie one są wyskakuje taki oto błąd (np.pokaże wam control3) ERROR in action number 1 of Draw Event for object control3: Trying to draw non-existing sprite. no a teraz wam pokaże w obiekcie control3 DRAW: //Draw some information draw_text(10,10,"FPS: " + string(fps) + " Bodies: " + string(get_num_bodies())); draw_text(10,30,"Click Left MB to Create Body"); draw_text(10,50,"Click Right MB to Create Static Block"); draw_sprite(sprite_index,0,x,y); draw_text(view_xview[0] + 6, view_yview[0] + 6, "s: " + string(kostki)); window_set_cursor( cr_none ); draw_sprite( sprite739, -1, mouse_x, mouse_y ); Wcześniej błąd mi nie wyskakiwał a w tych 3 obiektach nic nie grzebałem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Pisze że nie może narysować nieistniejącego sprita. Zobacz, może literówki masz. ps: "sprite_index" to nazwa sprite'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Pisze że nie może narysować nieistniejącego sprita. Zobacz, może literówki masz. cóż mam sprawdzić? ps: "sprite_index" to nazwa sprite'a? nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 draw_sprite(sprite_index,0,x,y); tam gdzie sprite_index, daj nazwe sprita. Powinno zadziałać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 draw_sprite(sprite_index,0,x,y); tam gdzie sprite_index, daj nazwe sprita. Powinno zadziałać... no i miałeś rację.... :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ale ze sprite_index też powinno działać, o ile obiekt miał ustawiony sprite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi