zelman Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Mam Mandrivę i i bodajże środowisko graficzne KDE i przy wyborze systemu pod windowsem pojawiły się nie wiem, skąd dwa desktopy. Wygląda to mniej-więcej tak: Mandriva Mandriva (tryb awaryjny) Windows Desktop (chyba 2.5 cośtam cośtam) Desktop (chyba 2.7 cośtam cośtam) I jak to usunąć? Jeśli coś przekręciłem, przepraszam :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Zeedytuj boot.ini w windzie. O ile dobrze pamiętam to tam były opcje wyboru systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 To poprzednie wersje kernela. Gdy aktualizujesz Mandrivę na wszelki wypadek zostawiane są poprzednie wersje kernela gdyby przypadkiem twój sprzęt miał problem z najnowszą wersją. W takim wypadku mógłbyś używać Mandrivy z poprzednią wersją kernela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 28 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Powiem, że nigdy nie używałem Mandrivy (bo to projekt ledwo-zipiący), ale znając konstrkucję Linuxa - wystarczy w grub.cfg (jeśli grub2) lub menu.* [cośtam] wymazać zbędne fragmenty kodu i nie powinny cię nękać. Przypuszczam, że jest tam grub lub grub2 [lilo prawie żadna dystrybucja nie ma] Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 Ewentualnei wystarczy odinstalować pakiet ze starym jądrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 29 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2010 O ok, dzięki, wystarczyło tylko usunąć 2 pliki z folderu boot i już nie ma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi