uzu13 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Zrobiłem podzielony ekran na 2 części, ale jak dodać sprite'a który stał by w miejscu ? Ten sprit to cały panel na którym będzie hp i inne, nie wiem jak go umieścić. Jest to kwadrat 640x480, na środu podzielony na pół ( to ma mi oddzielać vievy 2 graczy ) i ma być tak jakby PRZED tymi dwoma viewami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Chyba zależy, jak zrobiłeś te dzielenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 2 obiekty, ( gracze ) - view0 "view in room" W=320 H=480 "port on screen" W=320 H=480 Object following "object0" view1 "view in room" W=320 H=480 "port on screen" W=320 H=480 X=320 Object following "object1" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Czegoś tu nie rozumiem, chcesz wyświetlić jednego sprita HUDa, który rozciąga się przez oba viewy? Z podanych przez ciebie parametrów wynika że ten HUD pokrywa cały ekran ( oba viewy ) Czemu tak? Nie mogą być 2 sprity i byś wyświetlał je osobno na oddzielnych viewach? I btw 640x480 nie jest kwadratem lololol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dobrze zrozumiales, chce miec jeden HUD na dwa viewy, chyba ze dalo by sie umiescic dwa ( jeden sprit na jeden view ) ale aby nie byly widoczne, 1 sprite z 1 viewa w 2 viewie i odwrotnie. Fakt pomylilem sie z tym kwadratem :mellow: nie wiem czemu. Apropo moze za bardzo kombinuje, ale chce uzyskac efekt tak jak pisalem wczesniej PANELU, na ktorym bedzie i hp 1 gracza i 2 gracza. Panel ma stac w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 chyba ze dalo by sie umiescic dwa ( jeden sprit na jeden view ) ale aby nie byly widoczne, 1 sprite z 1 viewa w 2 viewie i odwrotnie. Oczywiście że się da, i faktycznie za bardzo kombinujesz. Kiedyś robiłem przykładzik, jest w moim upie. : H split z HUDem tylko że tutaj jest H split nie V split ale myślę że sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Dzięki bardzo :) O taki efekt mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi