Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Potrzebuje info jak mam wpisywać nazwy poszczególnych przycisków. Np. daje kod: keyboard_check(enter) to nic się nie stanie. Jam mam wpisać poprawnie to enter? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artengo Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 keyboard_check(vk_enter) itd, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Bodajże vk_enter. Ale litery trzeba wpisywać inaczej: ord("A"). EDIt: Artego był szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 vk_enter vk_backspace itp. E: Ech, nie zdążyłem :P A litery (ord'A') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 vk_enter vk_backspace itp. E: Ech, nie zdążyłem :P A litery (ord'A') litery tak jak kt napisał, a nie to twoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ok dzięki, a mam taki kod w roomie i nic się nie wykonuje. Wyskakuje jakiś błąd: GML if keyboard_check(vk_enter) ( room_goto_next() ) Wyskakuje błąd:COMPILATION ERROR in room script Error in code at line 6: at position 1: Variable name expected. Co mam nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Co masz w szóstej linijce? E: GML { room_goto_next() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kt1117 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Może nacisnąłeś tam jakiś przecinek, albo coś w tym rodzaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Nie! Nic nie mam :) BŁAGAM POMÓŻCIE! MUSZĘ TO ZROBIĆ DO CZWARTKU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 A zmieniłeś nawiasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 no to podaj co tam masz wcześniej i pozniej. kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 AAAA -_- nawiasy... zmienie i zobacze co będzie.. Teraz mam taki kod: if keyboard_check(vk_enter) { room_goto_next() } żaden błąd nie wyskakuje ale room się nie zmienia, wszystko stoi w miejscu -_- zaczynam się demotywować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Muszą być klamrowe edit: sry, miałem długo temat otwarty a masz więcej roomów? i gdzie to dajesz, w step czy gdzie? może scriptu nie wywołujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 :crying: :crying: :crying: no ale przecież wyraźnie piszę! if keyboard_check(vk_enter) { room_goto_next() } <----------- widzisz! mam klamrowe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 21 Listopada 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 MUSISZ GDZIEŚ WYWOŁAĆ SKRYPT jeśli nazywa się zmienianie_rooma to piszesz w step jakiegoś obiektu: zmienianie_rooma(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Nie zrozumiałem pytania -.- sry E: A nie łatwiej byłoby to zrobić w stepie obiektu? Albo w evencie wciśnięcia entera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidzet Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Dobra już zrobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi