Dawka83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam mój monitor to: LG Flatron W1952TQ i mam z nim taki problem że na maxymalnej rozdzielczości którą oferuje ten monitor i odświeżaniu 60 obraz się rozmazuje tak jak na tym zdjęciu: https://gmclan.org/uploader/4385/monitor.jpg Jak sądzicie co może być problemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 W przypadku zmiany rozdzielczości skala się resetuje tak, aby przestrzeń monitora była wykorzystana w całości. Spróbuj zeskalować za pomocą menu sprzętowego na mniejsze rozmiary, Ręcznie. Jeśli się uda, widocznie to 'resetowanie' się spsuło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Albo zainstaluj nowe sterowniki karty grafiki. Pamiętam, że na starym komputerze jak wymieniłem monitor miałem podobnie i po wgraniu nowych sterowników było już wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ok thx wgram sterowniki jak powiedział Marmot jak nie pomoże zrobię tak jak Exigo, a jak to nie pomoże to was o tym powiadomię. Edit: no niestety wgranie sterowników nie przyniosło żadnych pożądanych skutków... Dalej jest jak było :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Na pulpicie: ppm > właściwości > wygląd > efekty > z ClearType na standardowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Mam standardowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 W opcjach monitora się pobaw, mógł Ci sie zresetować. Nie wiem jakie tam masz menu ale na 100% jest coś takiego jak Focus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Nie wiem czy jest focus bo mam polską wersję za to zresetowałem go do ustawień fabrycznych i dalej tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 to nie wiem, może baw sie ustawieniami w sterownikach od karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Eh nie wiem pobawiłem się poustawiałem ale i tak nie widze odpowiedniej opcji... Nawet z odinstalowanymi sterownikami tak się dzieje. Zauważyłem że to nie wina monitora bo obraz jego menu nie jest rozmazany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Eh nie wiem pobawiłem się poustawiałem ale i tak nie widze odpowiedniej opcji... Nawet z odinstalowanymi sterownikami tak się dzieje. Zauważyłem że to nie wina monitora bo obraz jego menu nie jest rozmazany. Menu monitora jest niezależne od obrazu z kompa. Więc poprzestawiane opcje w menu nadal nie są wykluczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Tak tylko daje mi to pewność że monitor się nie popsuł tyko albo wina leży po stronie jakichś parametrów lub karty graficznej. Edit: COś się chyba udało bona pulpicie już nie widać tego rozmazywania jednak np na rogu okienek on ciągle występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 21 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Pobaw się kablem VGA lub kup nowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 22 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 Faktycznie to chyba był problem poruszałem przykręciłem trochę bardzie i wszystko elegancko :D. Dzięki wam za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi