Dilek Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Cześć! Witam wszystkich serdecznie. Na GMClanie zarejestrowałem się parę dni temu (Wcześniej bardzo chciałem stworzyć coś własnego. Coś czym zachwycaliby się inni ( :P ). Przez długi okres czasu tworzyłem grafikę, muzykę (FL), potem zaś sięgnołem po Flash'a.) Zanim zrobiłem pierwszą grę w GM przeglądałem to forum, poszukując róznych porad przykładów. I tak powstała gra Greeni (Platformówka). Nie jest to gra taka która mógłbym sie pochwalić przed szeroka publicznością. Ale nie robiłem jej na pokaz tylko żeby sobie poćwiczyć program. Efekty moich ćwiczeń: http://www.gmclan.org/up1100.html Zrobiłem dwie wersje tej gry. Pierwsza cześć ma 14 leveli i dwóch wrogów :P Graficznie jest dość słaba, ale gdy ja robiłem bardziej skupiłem się na działaniu gry niż nad jej wygladem. Druga część ma juz 30 leveli i dodatkowo 2 przeciwnikow. I bardziej skupiłem sie na wizualnej stronie gry. I pobawiłem sie tez troszkę fizyką. (tak sie zabawiem, że nazwałem tą drugą cześć Pink Gravity :P) Gdyby cos nie działało to napiszcie :) Dzieki :) PS: Tam w tym folderze jest też PNG z grafiką Greeniego z 3 czesci gry którą właasnie robię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kendzop Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 grafika w 2 wersji jest spoko tylko czy twoja???? bo mi sie nie wydaje :twisted: Gra ogólnie spoko grafika - 7/10 bo nie wiem czy twoja muzyka - 0/10 bo jej nie ma dzwieki - 5/10 takie sobie ogolnie - 5/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilek Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 grafika moja :) ceglany bg to przerobione zdjecie znalezione w sieci :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Graficzka w Greeni 2 (jak narazie tylko w 2 grałem) jest fajna, szkoda że nie ma muzyczki, i akcja mogła by być troche szybsza. Moja ocena 5/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Plusy: - naprawdę starannie wykonana grafika - konstrukcja plansz Minusy: - monotonia - brak urozmaiceń - niska grywalność Ocena: 7/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilek Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 ok Dziekuje. :) wszystkie błędy spróbuje wyeliminować w kolejnej cześci którą właśnie przygotowywuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Ja bym tą grę zrobił na dwóch graczy. Greeni i Redey (lub jakoś inaczej) żeby można było strzelać do siebie zdobywać ulepszenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilek Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Trzecia cześć będzie z wątkiem fabularnym... bedzie wieksza akcja... nie bedzie to typowe arcade, tak jak 1 i 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacman Opublikowano 16 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2006 gra bardzo fajna fajna, grafika sietna tylko muza by sie sprzyala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi