Markuz Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Tytuł: Thurstan ( Aktualna wersja: 0.01 ) Gatunek: bMMO RPG Opis: W grze wcielamy się w mieszkańca Imperium, nad którym panuje tytułowy król Thurstan. Jest on złym władcą dla swoich poddanych czyli także dla Ciebie, przez co nasz bohater będzie walczył głównie z wojownikami Imperium. W grze nie będą występowały "magiczne" przedmioty oraz tego typu rzeczy. Gracz do dyspozycji ma prosty ekwipunek składający się z wszelkiego typu mieczy, tarczy, zbroji itp. Dodatkowo wprowadzona zostanie możliwość tworzenia przedmiotów przez gracza w sposób jak najbardziej "realistyczny" tzn. Gracz kupuje w sklepie siekierkę, zdobywa gałąź, potem też np. nożem zaostrzy ją i w ten prymitywny sposób zdobywa broń którą może sprzedać za drobne pieniądze. Oczywiście gdy nabierzemy umiejętności z takiej gałązki będziemy mogli zrobić np. strzały, posiadając groty oraz pióra. W grze będą występować także rudy żelaza,złota,węgla,gliny. Gracz wykopie sobie taką rudę żelaza w specjalnym piecu przetopi to na sztabkę, potem uda się do kowala aby wykuć u niego np. hełm. Autorzy: Programowanie: Markuz ( Ja ) Fabuła: Markuz ( Ja ) , ( Szukam osoby od fabuły ) Grafika: Z "neta" ( chwilowo ) , Markuz ( Ja ) , ( Szukam osoby od grafiki ) Muzyka: Brak Screeny: Wersje V 0.01 ( 19.09.2010 ) Dodano: - Poruszanie się gracza po mapie - Przewijanie mapy - Wykrywanie kolizji - Wykrywanie akcji - Okienko akcji - Podstawowy wygląd gry V 0.02 ( 14.09.2010 ) Zmieniono: - Poruszanie się gracza po mapie ( Dodano animacje ) - Podstawowy wygląd gry ( Powiększono mapę ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Gra Turowa? Czy walka w czasie rzeczywistym? Może być ciekawie z tą produkcja broni, taki kombinowany mieczyk np:) A będzie można go używać czy tylko sprzedawać? Niezła radocha machać czymś zrobionym/znalezionym. Może zbroję też kombinowałoby się samemu :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Niezła radocha machać czymś zrobionym/znalezionym. True : D W Falloucie 3 fajnie wyglądają samoróbki, zrób tak, żeby było widać różnice między samoróbkami a fachowymi tworami. Ogólnie podobnie jak w Runescape i jak najbardziej pozytywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Ej no ludzie, nie kasować moich postów. Napisałem prawdę, skoro grafika nie jego no to nie moge jej oceniać, a fabuła oklepana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 19 Września 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Strasznie mała rozdzielczość. Coraz większe monitory i coraz mniejsze rozdzielczości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Minotaur Guard z tibii buuuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Rozdzielczosc zwieksze, trudno zrobic tak aby rozdzielczosc byla duza a gra wydajna. Co do walki jeszcze nie wiem, własne przedmioty będziemy mogli zarówno sprzedawać jak i nosić. Sory za błędy ale szybko pisałem ... Grafika jest tymczasowa, ponieważ nie miałem czasu narazie na bawienie sie w pixelart, ale oczywiście to się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 nie miałem czasu (...) ale oczywiście to się zmieni. obawiam się, że będziesz jednak miał coraz mniej czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 22 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Nie miałem czasu na zabawę w pixelarcie, ponieważ zajęty byłem kodowaniem gry :) Czasu będę miał tyle samo :) PS. Update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maćko Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Niezły opis gry. Rozdzielczość jest za mała. Myślę, że gra będzie dosyć fajna uwzględniając tworzenie broni i sprzedawania ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi