DobryZiom Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam. Wie ktoś może czemu to nie działa? GML o = object_add() object_set_parent(obj[wszystkie],p_Krzaki); ?? Objekt się tworzy itp itd... działają depth itp, a parent nie działa :/ w objekcie parent daje kolizje z graczem itp i nic nie wykrywa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 nie mam przy sobie GM -a więc nie sprawdze, ale nie używasz zmiennej o, która jest ID obiektu. masz za to obj[wszystkie]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 faktycznie :P Zapomiałem zmienić...ale w kodzie mam właśnie tak :D GML o = object_add() object_set_parent(o,p_Krzaki); zminiłem aby wam się łatwiej czytało :] To nie działa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Musi działać, dodaj debug message i sprawdź w debug mode czy ci w drugiej linice napisze p_Krzaki. Jak tak to błąd jest gdzie indziej. GML o = object_add(); object_set_parent( o, p_Krzaki ); show_debug_message( string( object_get_name( o ) ) ); show_debug_message( string( object_get_name( object_get_parent( o ) ) ) ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi