M@ti002 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Yo. :rolleyes: Dawno mnie tu nie bylo, ale stwierdzilem ze sie troche pobawie w gm, i mam pytanie. Nie prosze o caly kod, przyklad itp. jak polowa zapalencow chcacym dorownac elicie :P ale o wskazowke, naprowadzenie: jak zrobic cos takiego, ze mam wlasny edytor do roomow, gdzie wstawiam obiekty, gdzie moge zdefiniowac direction, sprite itp dla kazdego osobno (to bym umial :D) i moge zapisac do jakiegos formatu, ktorego nie mozna zmienic, ale tylko odczytac w gm jako nowy room? Pytam o to, bo z tego co wiem, gm nie posiada jeszcze czegos takiego jak dodatkowe definiowanie np. direction w kazdym obiekcie "obj_gracz". Chyba ze macie jakis sposob na to, bo nie usmiecha mi sie robic milion obiektow z osobnymi direction itp. Z gory dzieki :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Pytam o to, bo z tego co wiem, gm nie posiada jeszcze czegos takiego jak dodatkowe definiowanie np. direction w kazdym obiekcie "obj_gracz". Posiada, postaw obiekt w room editor, przytrzymaj crtl i kliknij PPM na tym obiekcie, wybierz z listy: "Creation code..." w nim możesz sobie napisać co tam już chcesz. Tylko taka 1 uwaga "creation code..." wykonuje się przed eventem create tego obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 O cholera rzeczywiscie... :mellow: Dzieki wielkie, nie wiedzialem o tym. ;) Locked Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi