Paqoo Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Próbowałem znaleźć przy pomocy programu Partition Magic 8.0, ale nie ma. Czy dzieląc dysk na partycje usunąłem ten ważny element? Co mam robić po utracie systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Po zakupie laptopa (jak jest jeszcze świeży system) robisz kopie zapasową systemu - w takiej postaci otrzymujesz ten swój 'recorvery disk'. Jeśli nie zrobiłeś takiej płyty zawsze możesz poprosić o nową z polskiego oddziału Microsoft, potwierdzając dowód własności systemu plus jakaś tam śladowa opłata. (chociaż pod laptopami kod błyskawicznie się ściera, taki monopol, więc prawdopodobnie będziesz miał mały kłopot). ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Ewentualnie iść do punktu gdzie zakupiłeś laptopa, może Ci wgrają na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 A czy czasem vista nie robi oddzielnej partycji z recorvery, która jest tak jakby ukryta? Co mam robić po utracie systemu? Zainstaluj sobie Linuksa :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Niektóre komputery nie mają partycji z systemem, ani systemu na płycie - wtedy po zakupie i odpaleniu komputer prosi o stworzenie backupa (firma sprzedająca system zazwyczaj instaluje jakiś program do nagrania kopii na DVD, poszukaj w menu Start). Co do przysłania systemu - to polska centrala windowsa Ci jej nie wyśle, bo system został zakupiony i jest licencjonowany przez producenta laptopa, więc to do producenta nalezy się zgłosić. Np. w laptopach HP wiem, że taka atrakcja to ekstra wydatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Jakbyś miał naklejkę z kluczem to ja bym śmiało szukał na necie do ściągnięcia i tylko kod bym wklepał, bo ty posiadasz prawo (jak kupiłeś z systemem) do korzystania z tego oprogramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Jednak mam tą partycję na dysku. Dzięki za rady. Trzeba zrobić backup... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi