Dawka83 Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Więc tak zrobiłem sobie takie zabezpieczenie które przesyła z 1 pliku do 2 zakodowane dane (dokładnie liczbę) tylko że z poprzedzeniem literki a na początku. Następnie w 2 pliku chciał bym zrobić rozkodowanie. Czyli dokładnie usuniecie tej literki a z ciągu znaku i z powrotem zakodowanie do md5. Chciałem to zrobić tak: $txt=$_GET['txt']; for($i=0; $i<=1; $i++) { if ($txt==md5('a'.$i)) { $txt=md5($i); break; } } jednak zmienna $txt nie przyjmuje wartości zakodowanej liczby bez literki a. Dlaczego? Koduje tak: $liczba=rand(0,1); $liczba_md5=md5($liczba); $liczba_img=md5('a'.$liczba_md5); Musi to być metoda pętli bo w późniejszym czasie będzie to mogła być liczba np 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 jednak zmienna $txt nie przyjmuje wartości zakodowanej liczby bez literki a. Dlaczego? Bo pewnie warunek jest nie spełniony, zdebuguj sobie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 5 Września 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Po pierwsze wytłumacz po ludzku. Co w jakiej kolejności, bo napisałeś chyba w jakiejś odwrotnej. Po drugie powiedz jakie dane przesyłasz, bo ja nie będę zgadywał co masz w gecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 W url (gecie) mam tak: http://site.pl/strona.php?txt=superhiperhashmd5 Chyba zle zrozumialem. Kofel wiem ze warunek nie jest spełniony. Tylko nie mam pojęcia dlaczego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 To Ci mówię, sprawdź sobie wartości debugując ;) Dwa razy hashujesz, raz samą wartość, później "a"+ md5(wartość) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Wartość md5 ma całkowicie inny string od tego który powinien być... Edit: O ku### kofel!!! Thank ju :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi