piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak chce otworzyć gre zrobioną na Game Maker 6.1 i właśnie otwieram na tej wersji programu to mi sie nieda gry otworzyć.Pomóżcie mi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 A jaki błąd wyskakuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Tego błędu sie nie da skopiować ale za chwile go odpisze Taki błąd pisze: "Failed to initialize drawing surfaces.Please check that you graphics card meets the minimum requirements and that your drivers are up-to-date.If you graphics card has little memory, try switching your computer to a lower resolution" i właśnie nie wiem co z tym zrobić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Pisze, że twoja karta graficzna nie spełnia wymagań i ma za mało pamięci. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Aha to nic będe robił gry na Game Maker 5.3a na tej wersji mi gry działają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiedeK Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 To jest właśnie wielki Błąd GM 1.6, nie na wszystkim komputerach działają wykonane w nim gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Może poprostu nie masz DirectX 8? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 No może bo napewno mam DirectX 9 ale 8 to nie jestem pewny bo wszystkie DirectXy instalował mój brat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak masz DX9 to nie musisz instalować DX8. Może nie wgrałeś sterowników od karty graficznej, tylko jedziesz na standardowych Windowsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Na jakim standardowym Windowsie?A te sterowniki jakieś to wszystko mój starszy brat robił bo ja nie umiałem i nadla nie prubowałem robić z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nie na standardowym Windowsie tylko na standardowych sterownikach dołączanych z Windowsem. Sprawdź czy masz zainstalowane oryginalne sterowniki karty grafiki, a jak nie, to zainstaluj ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Niestety ale nie wiem jak to sie robi :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Niestety ale nie wiem jak to sie robi :( Jaką masz kartę graficzną ? A sterowniki sprawdzisz w Panel Sterowania>>Ekran>>Zaawansowane>>Karta>>Właściwości>>Sterownik Jeżeli dostawcą sterowników jest firma twojej karty graficznej to chyba powinieneś mieć wszystko OK. Kwestia jeszcze ogółem twojej karty. EDIT: Być może jeszcze będziesz musiał ściągnąć i uaktualnić sterowniki do swojej grafiki ze strony producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nazwa usługi i nazwa wyświetlana pisze mi: "VgaSave" a producent i lokalizacja niaznana pisze mi ale pisze że działa poprawnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 VGASAVE jest sterownikiem systemu Windows zaprojektowanym w taki sposób, aby automatycznie ładował się, kiedy karta graficzna nie działa, bądź jej sterownik nie jest zainstalowany. Tryb działa jedynie w 16 kolorach i przy maksymalnej rozdzielczości 800x600. Gdy tryb ten jest aktywny, zaleca się zainstalowanie nowych sterowników. VGASAVE zawiera dwa pliki - VGA.DLL oraz VGA.SYS. Zainstaluj sterowniki od producenta karty grafiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja mam ustawioną rozdzielczość 1024x768 i mam na 32(bity) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Tamten opis dotyczył starych Windows, ale nie chodziło mi cytując to o roździelczość, tylko o to, że to wbudowany sterownik systemu i powinieneś zainstalować firmowy od producenta twojej karty grafiki. Na VgaSave będziesz miał problemy nie tylko w Game Makerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 A skąd mam sie dowiedzieć kto jest producentem mojej karty grafiki jak mi pisze że jest nieznany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Z kartą powinieneś mieć płytkę ze sterownikami xP A jak nie to na stronę producenta: NVIDIA albo ATI Nie wiem jaką masz kartę więc daje dwa linki do dwóch liderów na rynku. Chyba że masz jeszcze jakiegoś Cirrus xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Aha to ja mam chyba "NVIDIA Corp" bo jak włączam komputer to coś tam pisze"NVIDIA" i chyba jakiś rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Aha to ja mam chyba "NVIDIA Corp" bo jak włączam komputer to coś tam pisze"NVIDIA" i chyba jakiś rok Równie dobrze to może być płyta główna =3 tak trudno sprawdzić co się ma w środku komputera ? EDIT: Bierzesz karty gwarancyjne albo patrzysz do menedżera urządzeń xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 A nie znam takiej firmy jak "ATI" to dlatego chyba mam NVIDIE :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ale lepiej sprawdź na karcie gwarancyjnej komputera, lub w pudełku które powinno być z nim dołączane, ew. na płycie którą dostałeś z komputerem jaką masz kartę grafiki. Bo co jak masz ATI, albo jakiejś dzikiej firmy kartę :P ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Pudełka to nie miałem ale jakąśm płyte miałem ale nie wiem ghdzie jest szukałem ale nie znalazłem płyty :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 To po prostu otwórz kompa i przeczytaj co pisze na nalepce na karcie graficznej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 ale ja wogóle nigdy nie otwierałem komputera bo wszystko robił mój starszy brat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 To kurde powiedz swojemu bratu żeby zainstalował sterowniki =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ale teraz akurat go niestety nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Bierzesz śrubokręt, odkręcasz ok. 3 śrubki i już ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Ja mam dopiero 11 lat, umiem odkręcać śrubki ale wogóle odpiąć karte graficzną i wstawić zpowrotem to nie umiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi