Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam was, tworzę sobie portal na frameworku Code Igniter, wszystko szło dobrze dopóki nie musiałem użyć bazy danych, mianowcie gdy wywołuję $this->db wtedy wywala mi błąd : A PHP Error was encountered Severity: Notice Message: Undefined property: Questions::$db Filename: models/questions.php Line Number: 10 Fatal error: Call to a member function insert() on a non-object in D:\Programy\WebServ\httpd\gw\system\application\models\questions.php on line 10 Plik questions.php : <?PHP class Questions extends Model { function Questions() { parent::Model(); } public function add_new_question($dane) { $this->db->insert('questions',$dane); } } ?> Jak usunę $this->db->insert('questions',$dane); to już nie ma problemu, i nie tylko insert nie działa ale wszystkie funkcje , Już sobie poradziłem, temat można usunąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Jezu czy wy macie problemy z czytaniem... Po za Tym czemu używasz CI jak możesz użyć nowszego potomka Kohana 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Ponieważ do CI znalazłem fajny tutorial a do kohany nie ma nic konkretnego po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Za to do Yii masz 100% dokumentacji po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 po polsku. :sp_ike: jezu, jeśli nie ma po polsku to już wszystko przekreśla? przyjdzie taki czas, że będziesz, i po języku rodzimym twórcy schematy czytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Może i przyjdzie taki czas, ale aktualnie niestety aby wszystko dobrze zrozumieć muszę mieć Język polski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi