Lollus Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Przypuśćmy, że mam takie coś: $string = "ABC.DEF.GHIJ"; Jak można z tego zrobić samo GHIJ? tzn wszystkie znaki po ostatniej kropce? Pozdrawiam :) P.S. Równie dobrze może to być A.B.C.D.EF.GHIJ (nie wiadomo ile kropek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 $source = "vduf.gg.sFF.hbyt"; $words = explode( ".", $source ); $result = $words[ count( $words ) - 1 ]; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 mała ciekawostka: $result = end( explode( '.', 'lol.lol.lol.GHIJ' ) ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 ciekawostka jest taka, że mi to zwraca błąd Only variables should be passed by reference , a poprawna jest dopiero forma $result = explode( '.', 'lol.lol.lol.GHIJ' ); echo end($result); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A nie miało być: $result = array_pop( explode( '.', 'a.b.c' ) ); ? Generalnie to co napisał Kofel u mnie bangla (5.2.12). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 ciekawostka jest taka, że mi to zwraca błąd Only variables should be passed by reference , a poprawna jest dopiero forma $result = explode( '.', 'lol.lol.lol.GHIJ' ); echo end($result); Te twoje PHP jest jakieś mongolskie :sp_ike: , zresztą całe PHP jest mongolskie, i mnie przeraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Co sie czepiacie, dobrze napisał kofel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Nie pamiętam którą mam wersję ale 5.2.X i nie działało. Może w którejś wersji to był bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Chcesz mi wmówić, że 4 lata mojego doświadczenia w PHP kłamią? Takiego zapisu używam od zawsze, nigdy nie mając problemów. Na 5.3.0 działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 error_reporting(E_STRICT); echo end( explode( '.', 'lol.lol.lol.GHIJ' ) ); Sprawdź sam. Bez tego zapisu faktycznie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Żal mi tego PHP, zresztą co mnie obchodzi, działa dobrze, a tak to sobie tylko warninga PHP wywali, który NIE WPŁYWA na działanie aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 U mnie taki warning akurat kończy działanie aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 We love PHP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi