iczigo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Mam pytanie (piszę silnik do GM): Jeśli się chce w c++ otrzymać uchwyt okna jest to dziecinie proste bo sam go nadawałeś Ale co mam zrobić aby uzyskać uchwyt do okna GM (Jeżeli jest aktualnie wyświetlany room z obiektem, który ma w sobie odwołanie do funkcji biblioteki to w oknie GM coś się wyświetla) Czy da się coś takiego zrobi? Czy trzeba specjalnych kodów? A może GM ma po prostu prostą nazwę uchwytu do okna? Proszę o szybką odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 window_hadle? window_handle() Returns the window handle for the main window. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Tak ale ja chce zrobić, że mam jedno okno GM i funkcje rysującą w nim coś. Funkcja wymaga uchwytu okna w jakim ma być to coś narysowane. Jakie polecenia wpisać w C++ aby uzyskać uchwyt do okna GM. Albo okna najbardziej z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 w funkcji c++ dajesz coś takiego: funkcja ... ( double uchwyt ... ) { HWND uchwyt = (HWND)(int)uchwyt; ... } i w gm'ie przy uzywaniu funkcji, tam gdzie masz wpisac uchwyt wpisujesz window_handle() I działczy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 findwindow (winapi) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 mu chodzi o okno gm'a :] ale jak byś pisać aplikację w c++ która działa na okno GM'a(czy jakieś inne) to HWND uchwyt = FindWindow(NULL,"tytul okna"); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Dziękuje wszystkim bardzo mi pomogliście! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi