Lollus Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Jak zablokować ładowanie niektórych plików na serwer za pomocą <input type="file">? Np. wykluczyć ładowanie skryptów php ? Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 po stronie serwera po zaladowaniu pliku (przed move_uploaded_file) sprawdzasz rozszerzenie i jak jest php to odrzucasz, mozesz tez sprawdzic czy kod nie zawiera tagow <?php ?> a po stronie klienta to w js sprawdzasz nazwe podanego pliku w polu pliku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Z tym PHP to wiem a z JS to jak? Plików o jakim rozszerzeniu lepiej nie zapisywać? Oprócz PHP to wiem... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Z tym PHP to wiem a z JS to jak? mozesz np za pomocą ajaxa sprawdzać w formularzu przed wysłaniem jakie rozszerzenie ma plik. Plików o jakim rozszerzeniu lepiej nie zapisywać? Oprócz PHP to wiem... exeków, plików javascript, cgi, batów itp itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 za pomocą ajaxaCzłowieku, nie wiesz co mówisz. Swoją drogą. http://www.liewcf.com/javascript-check-upl...e-extension-85/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Człowieku, nie wiesz co mówisz.może miał na myśli odwołania do programu sprawdzającego :D :jezor: :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Żeby sprawdzić za pomocą ajaxa, musiałbyś wysłać plik. Chyba, że chodził o to iż nazwę pliku ajaxem przesyłasz do aplikacji backendowej i zwracasz true/false, ale to moze zrobić goły JS, oszczędza pracy, czasu i transferu, a rezultat ten sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Do formularza dodałem linijkę w JS sprawdzającą rozszerzenie pliku <form onsubmit="funkcja()"> Teraz pojawia się alarm o złym rozszerzeniu, ale plik mimo to się wgrywa. Jak zrobić, że jeżeli funkcja zwraca false, to ładowanie jest przerywane? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 return funkcja(); ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi