ALT Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Chyba głupie pytanie,ale dawno w game makerze nic tego typu nie robiłem :P ,dobra,Mam kod: GML x = Worm.x y = Worm.y A teraz pytanie,jak zrobić tak aby object wyświetlał się nie centralnie na innym obiekcie tylko przesunięty o 5 pixeli w bok,i 2 pixele w dół,kod jest z stepa obiectu _Cross. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 GML x = Worm.x+5 y = Worm.y+2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 drugie pytanie żeby nowego tematu nie robić jak pozbyć się...nie wiem jak to nazwać...dobra tam,dam project:tu edit:błąd jest przy poruszaniu się z bazooką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ja tu błędu nie widzę, wgłęb się trochę w ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 wejdź zagraj w to i idź robakiem w lewo to zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 wycentruj sprite-a robaka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 wycentruj sprite-a robaka :P Byś był spostrzegawczy, to byś zobaczył, że sprite robaka jest wycentrowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Byś był spostrzegawczy, to byś zobaczył, że sprite robaka jest wycentrowany. gdybyś był spostrzegawczy zauważyłbyś że jest wycentrowany, ale nie na robaku... a poza tym chodziło mi o wycentrowanie robaka a nie orgina ;) E: i dodaj w create worm-a: GML global.BazookaX=worm.x+5; global.BazookaY=worm.y+5; w left press: GML global.BazookaX=worm.x-5; global.BazookaY=worm.y-5; w right press: GML global.BazookaX=worm.x+5; global.BazookaY=worm.y+5; w stepie bazooki: GML x = global.BazookaX; y = global.BazookaY; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 w left press: lepiej w global left pressed w right press: jak wyżej^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi