Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Jak w blenderze poruszać się po Scenie ? Strzałki itp. nie działają, może mi ktoś powiedzieć? Bardzo bym prosił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Klikasz na siatkę i przyciągasz ją do siebie, kółkiem obracasz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) Heh a innego sposobu nie ma tak ? A czemu tak jak niżej: Nie mam w tym menu UV Face Select ? :) Spoko już wiem, jakby ktoś nie wiedział to niech ma : http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=53348 POŁĄCZONO: E: chciałbym się spytać, w jaki sposób radzicie sobie z teksturowaniem dużych modeli ? Jak wyświetliło mi cały obiekt na teksturze gdzie było kilkadziesiąt trójkątów, to skąd ja mam wiedzieć który trójkąt gdzie leży na obiekcie ? Da się zrobić tak aby wyświetliło mi z prawej, z lewej z góry i z dołu oddzielnie ? Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 http://vimeo.com/1212415 http://vimeo.com/1212435 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Spoko wielkie dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) A są jakieś fajne programy do Rendering-u ? Tak żeby ładnie to wszystko wychodziło :) Sry za db ale chciałem żeby ktoś zobaczył żeby nowego tematu niepotrzebnie nie zakładać. Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Mimek 2post. Warn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Blender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 W blenderze da się renderować ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 zazwyczaj po to są programy do modelowanie :P Ale chyba chodzi ci o coś innego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Heh to był taki joke... Tak mi chodzi o jakieś narzędzie służące wyłącznie do renderowania, wiem że istnieją takie heh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Blender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 o jakieś narzędzie służące wyłącznie do renderowania, wiem że istnieją takie heh. ale po co? Takie programy zazwyczaj są pisane na potrzeby własne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Blender ma swój renderer, uruchamiasz go klawiszem F12. Jeśli chcesz coś bardziej dla pr0, zainteresuj się jakimś raytracerem pokroju Yafaray lub POV-ray, ale to dopiero jak lepiej opanujesz materiały i światłocień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi