Micja Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Witam 1Mam pytanie jak zrobic gre w styu tibi??? *Jak zrobić statystyki *Wszystkie przedmioty o ineej sile rażeniaq :lol2: *No awansa na lavele A przyoakzij szukam chętnych do mojego projektu. Patrz, jak piszesz, bo będzie warn. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 <_< Nie chcę cię zniechęcać, ale: - najpierw naucz się robić remaki klasycznych gierek (Pacman, Tetris, Scorched earth), rpg offline. - zarejestruj GM-a za 60 zł. - naucz się języka GML. Chcesz przyspieszyć ten zabieg? - zarejestruj GM-a za 60 zł, - poszukaj w dziale Vahalla tematu o grach MMORPG w GM-ie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zidanexx Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Jak nowy to niech nie startuje z tibią....Ale to troche lamerskie jak nie umiesz sam czegoś wymyślić... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 1Mam pytanie jak zrobic gre w styu tibi??? Ha ha ! jak ja lubię takich ludzi. Praktycznie każdy typ gry można zrobić w GM, widzę że wyobraźnia nie pracuje tak jak należy... *Jak zrobić statystyki Parę zmiennych... ale i tak nie wiesz o co chodzi... Zapraszam do zwiedzania : TUTAJ i TUTAJ *Wszystkie przedmioty o ineej sile rażeniaq :lol2: *No awansa na lavele Znowu deklaracje i zmienne =3 Osobiście odradzam ci robienia tej gry bo jeszcze będziesz miał na sumieniu czyjąś śmierć !! =P xD (Gdy ją wpuścisz w internet) =P Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 No ale jak zrobić skille i inne statystyki?? Prosze o pomoc Chyba zrobie normalnego rpg. Może jakiś silnik i pomoce???Np.jakieś skrypty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli umiesz już robić gry na klockach, ściagnij sobie ActionDecoder Xception, powinien ci pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli chcesz sie zarejestrować na GM 6.1 to przepisz to tam gdzie sie rejestruje i nie musisz płacić: Name:XXXXX Key:XXXXX Teraz będziesz miał te opcje których nie miałeś bez rejestracji To nie jest forum warezowe. Normalnie dostałbyś bana albo co najmniej ostrzeżenie, ale jesteś nowy, więc na razie powiem ci tylko żebyś się pilnował. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli umiesz już robić gry na klockach, ściagnij sobie ActionDecoder Xception, powinien ci pomóc. No szukam na google i nie mogę znaleść. a co do tej rejestracij nie działa wolfie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 No szukam na google i nie mogę znaleść.a byłeś na... gmclanie? http://www.gmclan.org/index.php?pliki=2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 a byłeś na... gmclanie? http://www.gmclan.org/index.php?pliki=2. No THX I cotam zrobić??? Wiem że zadawam za dużo pty :unsure: an Przede wszystkim staraj się pisać poprawnie. Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak to co? Ściągnij i wszystko robisz w ten sam sposób co w gamemakerze, potem tylko kodzik który się pokaże kopiujesz do gamemakera i masz skrypt. (ja używam Action Decodera bardzo czesto) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Poczytaj też artykuły na GMC, pościągaj przykłady i koniecznie zobacz FAQ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Może jakiś przykład?? A jak zrobic ze jezeli ma np.10 zycia to ucieka (potwor)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 if potwor.life =< 10 { //kod_ucieczki } Zamiast potwor.life daj zmienną oznaczającą życie potwora, a tam gdzie jest //kod_ucieczki daj kod który będzie odpowiadać za ucieczkę potwora. Nie mogę go napisać z tego powodu, że nie wiem jak jest zbudowana twoja gra. Jasnowidzem nie jestem, więc sam pokombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Wszyscy mówią żebyś sobie poczytał w FAQ, lub popatrzył na kursy na głównej stronie GMC. Tam są wszystkie odpowiedzi !! A jak zrobic ze jezeli ma np.10 zycia to ucieka (potwor)?? Dawałem ci link do kursu o warunkach =3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 ... już wiem, czemu to forum ma tyle postów. trolle, które niełaskaw zapoznać się z podstawami omawianego na forum tematu (w tym przypadku GM), odrazu atakują forumowiczów ze świetnymi pytaniami: "jak zrobić unreal engine 3, ale żeby się nie programowało? jak zrobić tibię? bo słyszałem, że mój kolega umie robić takie gry to ja też chcę bo będom się w szkole śmiali!". a nasi dzielni moderatorzy co? patrzą się na pisownię. szlag mnie trafia, kiedy coś takiego widzę, naprawdę :D pytania zadane tu są tak nieprecyzyjne, że trzebaby napisać całą encyklopedię, żeby na nie odpowiedzieć. kolego, zacznij od tutoriala - zrób kilka prostych gier, naucz się podstaw, zapoznaj się z funkcjami odpowiedzialnymi za transmisję danych w internecie - później dopiero, gdy już będziesz miał jakieś pojęcie o tym co mówisz, zacznij zadawać pytania. konkretne. i nie zrażaj się tym, że "nauka języka trwa wieki" - żadnej wiedzy nie możesz mieć od tak. wiem, że zaraz góra innych trolli, a może i nawet moderatorzy, zwrócą mi uwagę, że to nie ja tu decyduję jak ma być - right, w istocie tak jest. ja tylko wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niepojętności, żeby nie powiedzieć głupoty użytkowników. inna zresztą sprawa, że wygląda to, jakby koleś najzwyczajniej w świecie robił z Was pośmiewisko, ale dobra xD pozdro, hope that uda Ci się kiedyś stworzyć swoją Tibię i świat oszaleje na punkcie Twojej gry. byle żeby gracze nie bili matek krzesłami. e: dobra Marmot, poleciało chyba z 20 linków do tego przykładu, nie ma co się męczyć ;p a lamce od wareza bana! xd - pietrus: ze wszystkich tych wiadomości, ten post(mój) jest najbardziej zrozumiały i z sensem xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Poza tym, jakbyś poszukał na forum, to byś znalazł link do przykładu na MMORPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 ... już wiem, czemu to forum ma tyle postów. trolle, które niełaskaw zapoznać się z podstawami omawianego na forum tematu (w tym przypadku GM), odrazu atakują forumowiczów ze świetnymi pytaniami: "jak zrobić unreal engine 3, ale żeby się nie programowało? jak zrobić tibię? bo słyszałem, że mój kolega umie robić takie gry to ja też chcę bo będom się w szkole śmiali!". a nasi dzielni moderatorzy co? patrzą się na pisownię. szlag mnie trafia, kiedy coś takiego widzę, naprawdę :D pytania zadane tu są tak nieprecyzyjne, że trzebaby napisać całą encyklopedię, żeby na nie odpowiedzieć. kolego, zacznij od tutoriala - zrób kilka prostych gier, naucz się podstaw, zapoznaj się z funkcjami odpowiedzialnymi za transmisję danych w internecie - później dopiero, gdy już będziesz miał jakieś pojęcie o tym co mówisz, zacznij zadawać pytania. konkretne. i nie zrażaj się tym, że "nauka języka trwa wieki" - żadnej wiedzy nie możesz mieć od tak. wiem, że zaraz góra innych trolli, a może i nawet moderatorzy, zwrócą mi uwagę, że to nie ja tu decyduję jak ma być - right, w istocie tak jest. ja tylko wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niepojętności, żeby nie powiedzieć głupoty użytkowników. inna zresztą sprawa, że wygląda to, jakby koleś najzwyczajniej w świecie robił z Was pośmiewisko, ale dobra xD pozdro, hope that uda Ci się kiedyś stworzyć swoją Tibię i świat oszaleje na punkcie Twojej gry. byle żeby gracze nie bili matek krzesłami. e: dobra Marmot, poleciało chyba z 20 linków do tego przykładu, nie ma co się męczyć ;p a lamce od wareza bana! xd a wsród tych pytaniowych postów, kilkanaście pouczeń tego typu. skoro nie pomaga to po co powielać to samo kilkanaście razy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Wolf napisał Jeśli chcesz sie zarejestrować na GM 6.1 to przepisz to tam gdzie sie rejestruje i nie musisz płacić: Name:XXXXX Key:XXXXX Teraz będziesz miał te opcje których nie miałeś bez rejestracji A Micja na to: a co do tej rejestracij nie działa wolfie. :blink: lol Dobre. :D Jeden lepszy od drugiego. :] Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micja Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Dobra, fajnie sobie pożartowaliście???? Yyy. Nie? Proszę wracać do tematu :] Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 ... już wiem, czemu to forum ma tyle postów. trolle, które niełaskaw zapoznać się z podstawami omawianego na forum tematu (w tym przypadku GM), odrazu atakują forumowiczów ze świetnymi pytaniami: "jak zrobić unreal engine 3, ale żeby się nie programowało? jak zrobić tibię? bo słyszałem, że mój kolega umie robić takie gry to ja też chcę bo będom się w szkole śmiali!". a nasi dzielni moderatorzy co? patrzą się na pisownię. szlag mnie trafia, kiedy coś takiego widzę, naprawdę :D pytania zadane tu są tak nieprecyzyjne, że trzebaby napisać całą encyklopedię, żeby na nie odpowiedzieć. kolego, zacznij od tutoriala - zrób kilka prostych gier, naucz się podstaw, zapoznaj się z funkcjami odpowiedzialnymi za transmisję danych w internecie - później dopiero, gdy już będziesz miał jakieś pojęcie o tym co mówisz, zacznij zadawać pytania. konkretne. i nie zrażaj się tym, że "nauka języka trwa wieki" - żadnej wiedzy nie możesz mieć od tak. wiem, że zaraz góra innych trolli, a może i nawet moderatorzy, zwrócą mi uwagę, że to nie ja tu decyduję jak ma być - right, w istocie tak jest. ja tylko wyrażam głębokie ubolewanie z powodu niepojętności, żeby nie powiedzieć głupoty użytkowników. inna zresztą sprawa, że wygląda to, jakby koleś najzwyczajniej w świecie robił z Was pośmiewisko, ale dobra xD pozdro, hope that uda Ci się kiedyś stworzyć swoją Tibię i świat oszaleje na punkcie Twojej gry. byle żeby gracze nie bili matek krzesłami. e: dobra Marmot, poleciało chyba z 20 linków do tego przykładu, nie ma co się męczyć ;p a lamce od wareza bana! xd - pietrus: ze wszystkich tych wiadomości, ten post(mój) jest najbardziej zrozumiały i z sensem xP >.<! (mega-frustracja x_x) przeczytałeś? to teraz idź na drzewo prostować banany, tyle zdołam z siebie wykrzesać :] Wiem że nie lubisz takich ludzi. Proszę, folguj trochę, proszę :) Tymon Blokada postowania na tydzień, Ranma_man. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Little: daj ten post do sygnatury, nie będziesz musiał go ciągle cytować ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Blokada postowania na tydzień, Ranma_man. :lol: :lol: Stało się, wiedziałem że tak będzie :cat: Post nie na temat :cat: :P Tymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi