pan123 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 mam problem z wydajnością mojego silnika bo jak daje najprostsze particle te wbudowane w gm-a to po wystrzeleniu parunastu amunicji z minigunka :D z efektem flare i smal w dodatku :D !! to mi spada czasami nawet do 18 fps !!! :D o co chodzi jak widziałem np przykład z miotaczem ognia to na 400 mhz chodził :D mam kompka 2.6 ghz i 2 gb ramu o co chodzi ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 A karta graficzna? Przecież ona odpowiada za grafikę... Poza tym, wielkość efektu... pewnie ten przykład był zoptymalizowany tak, żeby jak najpłynniej chodził, efekty GM'a wbudowane mogą być niezoptymalizowane i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dacus Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Wbudowane particle są wolne. Prawdopodobnie mają duże bitmapy. Zrób swoje takie jakie mają być, bez skalowania w dół i będzie szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi