Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Siemanko mam pytanie jak zrobić światła do samochodu model [d3d] bo chciałbym zrobic noc w mojej grze zwykły light umiem zrobic. Prosze o pomoc z gory dzieki.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Może (nie jestem pewien, czy zadziała) w programie graficznym daj źródła światła na reflektorach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 A mozna jasniej bo za bardzo nie zrozumiałem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 umiesz light a nie umiesz swiateł zrobic? ;o przecież potrzebne są tylko lengthdiry oprócz lighta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 liczysz sobie odpowiedni punkt przed samochodem i dajesz tam lighty. Proste? Nie 3D nie jest proste! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ah powiesz czy nie nienawidze takich odpowiedzi nie wszystko sie umie w gmie ja dopiero 2 miesiace siedze przy gmie. Wiedz wikku9 napisałbys a nie. Dawka wytłumaczylbys mi to dokładnie co mam obliczyc :) i napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Do świateł gm jest kiepski głównie za sprawą braku obsługi shaderów. Polecam naukę d3d/openGL dokładnie co mam obliczyc miejsce tuż przed samochodem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 W pytaniach dla początkujących w jakimś temacie świeżym (posty jeszcze dzisiejsze) to jest. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Nie musza byc jakies extra poprostu zeby oświetlały teren. edit:dzieki zelman znalazłem tylko pod gma 8 ja mam 7 ;/ a 2 temat niemoge sie połapać w kodzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 chwila, ale ty chyba masz oświetlenie... robisz dwa spotlighty o po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Tak jak widać ściągnął jakiś gotowy silnik i nic zmienić nie umie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ah powiesz czy nie nienawidze takich odpowiedzi nie wszystko sie umie w gmie ja dopiero 2 miesiace siedze przy gmie. Wiedz wikku9 napisałbys a nie. Dawka wytłumaczylbys mi to dokładnie co mam obliczyc :) i napisać omg nigdy ci nie dam poprawnego kodu , bo nie wiem jaką długość w pikselach ma samochód. i myślę że ty też nie wiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Metodą prób i błędów też dojdziesz do właściwego równania. Powiem ci tyle że musisz trochę nad tym posiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 ale jak mam sprawdzac jak nie mam pliku źródłowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Miałem na myśli żeby Shift robił to mesodą prób i błędów. Zaglądnął do dokumentacji. I na forum yoyogames na pewno coś musi być napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 wikku moge ci podesłac plik napisz na pw Ja pobralem mini silniczek ktore pudełko niby jechało ja to przerobiłem a autko z jakies gry z gmc wrziełem. przeciez pisalem ze mam light: "chwila, ale ty chyba masz oświetlenie... robisz dwa spotlighty o po problemie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi