Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Siema mam problem zrobiłem fpsa ale zara prostokąta (broń) chciałbym jakies proste ak47 na kodzie .Mogł ktoś zrobic daje miejsce w Credisach.Z prosta texturka z gory dzieki :). Kod ktory mam w crate: gun = d3d_model_create(); d3d_model_block(gun,0,-1,1, 7,1,0,0.3,0.3); Draw; d3d_set_projection(x,y,13, x+cos(direction*pi/180),y-sin(direction*pi/180),13+tan(degtorad(zdirection)), 0,0,1); d3d_transform_set_identity(); d3d_transform_add_rotation_y(zdirection); d3d_transform_add_rotation_z(direction); d3d_transform_add_translation(x+0.05,y+0.05,13+0.05); d3d_model_draw(gun,0,1.2,-2,background_get_texture(tex_gun)); d3d_transform_set_identity(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 jak nie umiesz tego zrobic to nie umeisz zrobic gry jezu ogarnij sie powtorze sie ale - robienie gry nie polega na wklejaniu kawalkow kodow ktore ci ludzie napisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja sam zrobiłem ta gre po prostu nieumiem zrobic z kodu takiego modelu. Nie kazdy umie wszystko w gmie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 to poczytaj i szukaj bo zaloze sie ze byly podobne tematy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 wax spokojnie może on porostu nie może poradzić sobie z obliczeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Poda ktos przejrzalem forum i nic nieznałem w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 zrób model z boxów np. w blenderze. Zmień widok na siatkę (wireframe). Następnie przepisujesz wierzchołki do gm-a. Gm jest tu o tyle fajny, że nie trzeba trójkątów wystukiwać. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja takich programow nie mam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 blender jest za darmo. http://www.blender.org/ Pobierz sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Znaczy mam 3dmaxa i blendera ale uzywać ich nie umiem jestem słaby w modelingu siedziałem troche w google sketchup i mi nie wychodziło E:i dlatego prosze o kod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 O człowieku jak ci w skethup nie wychodziło no to faktycznie słaby jesteś. Pozostaje ci ściągniecie jakiegoś gotowego modelu. albo nadanie teksturki kwadratowi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Albo zostawie ten projekt :D mam podstawe do race 3d nawet car Doodge :D jescze jeden car i mam :) I niezła fizyke jazdy E:Ten dam do działu przykłady :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Tak ale to wszystko to nie ty robiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shift Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Ja :D auto na necie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi