Lollus Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Mam w J2ME taki kod, który przesyła pobiera dane za pomocą getString() a następnie wyświetla je za pomocą alarmu. I chciałem dać warunek, że jeżeli string == "555" to inny_string="zgadles" tyle, że to w ogóle nie działa Mimo, że System.out.println wykazuje mi te 555 to warunek jakby tego nie wykrywał Co może być źle? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 21 Lipca 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 sprawdzasz przez String.compare ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Przez coś takiego public class First extends TextBox implements CommandListener... if (c.getCommandType()==Command.SCREEN){ new Second(getString()); public Second(String s){ if (s=="5"){ str = "Misio"; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Znalazłem sprawdzam przez funkcję string.equals("zapytanie"); BTW znacie jakieś polskie strony z kursami J2ME/JAVA bądź dokumentacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi