Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 jak zmienić to: image_single = direction / 4; if (keyboard_check(vk_left)) direction+=5; if (keyboard_check(vk_right)) direction-=5; if (keyboard_check(vk_up) ) speed=3 if (keyboard_check(vk_down) ) speed=-3 na joystick ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 image_single = direction / 4; if (joystick_xpos(1) <= -0.6) //LEFT direction+=5; if (joystick_xpos(1) >= 0.6) //RIGHT direction-=5; if (joystick_ypos(1) <= -0.6) //UP speed=3 if (joystick_ypos(1) >= 0.6) //DOWN speed=-3 Chyba tak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 dzięki, a to: if (keyboard_check(vk_space) ) if global.pocisk3='0' { instance_create(x+35,y+15,pocisk1) } if (keyboard_check_released(vk_down) ) speed=0 if (keyboard_check_released(vk_up) ) speed=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 No przecież analogicznie do poprzedniego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 spacje już wiem jak ale niewiem jak zamienić na joystick keyboard_check_released Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 spacje już wiem jak ale niewiem jak zamienić na joystick keyboard_check_released joystick_check_button(id,numb) ? BTW, zapraszam do helpa, dział The Joystick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 ale mi nie chodzi o naciśnięcie klawisza tylko o jego puszczenie bo to to wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 RTFM! Nie ma takiej funkcji. Trzeba samemu napisać. SCRIPT: joystick_check_button_released //joystick_check_button_released(id,button) if !variable_local_exists('joy_button') { joy_button = 0; } if joystick_check_button(argument0,argument1) { if joy_button = 0 { joy_button = 1; return false; } else { return false; } } else { if joy_button = 1 { joy_button = 0; return true; } else { return false; } } Powinno działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simonell Opublikowano 11 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2006 ale jak teraz zrobić że jak puszcze paleczkę ustawioną do gory to wywola mi skrypt ?? bo ty przedtem napisales jakies 0.6?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi