baca Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Chciał bym wiedzieć czy istnieje jakaś lista kontrolek, nie chodzi mi o standardowe kontrolki systemowe np button, listbox, grid... itp., ani gtk++czy Qt. Tylko coś innowacyjnego co bym mógł zaimplementować w moim programie(ach), szukam czegoś nowego. Edit: Nie chodzi mi o kod źródłowy, tylko jekiś zrzut ekraru i abstrakcyjny opis działania danej kontrolki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 może jakieś nietypowe menu np typu left4dead2 "radial menu" ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Terz nad tym myślałem ale nie pasuje do specyfikacji programu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 w takim razie podaj nam specyfikacje programu to dobierzemy kontrolki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Program wspomagający tworzenie programów lub gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 a tray icon dodałeś? może coś typu dock? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Poszukaj jakieś strony z dodatkowymi kontrolkami do Delphi/WinForms/WPF/jakiejś biblioteki, może coś Cię zainteresuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 ...może coś typu dock? Dodałem, nawet dodałem nawet obsługę tabbar-u dla nowych elementów tak jak w visualu stworzyłem specjalną kontrolkę do systemu akcji w obiektach coś w rodzaju construkta i game makera. Ale co dalej, żeby wzbogacić mój program, żeby był przyjemniejszy w obsłudze, przejrzystszy. Korzystam z Ultimate++ więc mogę każdą kontrolkę zaimplementować, tylko muszę mieć jakąś wskazówkę, coś żeby mi w głowie zaiskrzyło, więc jak na razie niema złych pomysłów i rzucajcie je na ruszt, może akurat będzie to czego chcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 dock typu iMac lub windowsowy rocketdock =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Nie wiem jak jest w iMac-u, ale coś w stylu visuala, i tym podobnych programach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 uproszczę Ci to, jeszcze bardziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi