pan123 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam mam pomysł na grę już mam pół silnika ale jest jeden problem mógłby mi ktoś wytłumaczyć jakie dać parametry w game makerze żeby na full screenie nie było widać pixelków i ogólnie żeby fajnie wyglądało w full screenie nie rozmazane :( i jeszcze jakieś zalecenia w jakim formacie zapisywać obrazki zrobione w gimpie ?? żeby mi białych ob ramówek na postaci nie było ?????? plkis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 rób sprity wyższej rozdzielczości ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 viewy zwiększ i roomy(jeśli jest potrzeba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 sprawdź jaką masz rozdzielczość na komputerze i ustaw view taki sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 hmy zobaczę a powiedzcie mi jeszcze w jakim formacie mam zapisywać . i jaka ma być proporcja " View in room" do "Port on screen" :D bawiłem się z tym a albo coś za mała albo na odwrót ehh :D pomóżcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 .png - format bezstratny, nie traci się jakości, a zajmuje stosunkowo niewiele miejsca (minus jest taki, że spłaszcza obraz... możesz ew. chyba w .xcf - wtedy będą warstwy "rozwarstwione" :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 sprawdź jaką masz rozdzielczość na komputerze i ustaw view taki sam a jak ktoś będzie miał mniejszy monitor? -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 To walnij 800x600 i będzie (prawie) wszędzie działać idealnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamparampa Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 a jak ktoś będzie miał mniejszy monitor? -_- Najlepiej dać opcję ustawiania rozdzielczości w menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 1024x768 nikogo nie widziałem z takim monitorem, więc też się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 nie widziałeś, toż to jedna ze standardowych rozdzielczości... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skateman Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 1024x768 nikogo nie widziałem z takim monitorem, więc też się nada ja mam taki monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Ja ustawiam sobie kilka rozdzielczości, w zależności od humoru :P a monitor... chyba mam 1200x800 cy 1280x800... jakoś tak, nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 ok zamykam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi