Mucco Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Mam obj_text, w którym rysuję GML draw_text(100,100,"new game"); i chciałbym zrobić żeby jak się naciśnie na ten tekst to przenosiło do następnego rooma. Czy da się to zrobić z obiektami rysowanymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Mozna to narysowac na surface i zamienic na sprite'a. Mozna tez nalozyc maske na obiekt. Mozna rowniez sprawdzac pozycje myszy podczas klikniecia. Mnostwo mozliwosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 a najprostrzy to taki: GML (Step) if( mouse_check_button_pressed( mb_left ) ) if( mouse_x > 100 ) if( mouse_y > 100 ) if( mouse_x < 100 + string_width( "new game" ) ) if( mouse_y < 100 + string_height( "new game" ) ) { // robi coś } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 a najprostrzy to taki: GML (Step) if( mouse_check_button_pressed( mb_left ) ) if( mouse_x > 100 ) if( mouse_y > 100 ) if( mouse_x < 100 + string_width( "new game" ) ) if( mouse_y < 100 + string_height( "new game" ) ) { // robi coś } Dzięki. Ps. Ktoś cię zraportował ale to nie byłem ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi