IamTheLaw Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam, robię gierkę, i właśnie mam problem tego typu. Nie wiem jak umieścić obrazek by podążał on za viewem(współrzędne sam sobie ustale). Obrazek ma wysokość widzianej mapy i jest panelem gdzie się wyświetla zdrowie itd. Zmienne, i inne rzeczy mam gotowe. Tylko nie wiem jak obrazek umieścić w ten sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 view_xview = pozycja x górnego lewego rogu viewa view_yview = to samo tylko ze pozycja y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Gdzie to dać? Jak dałem w step, to obrazek się trząsł gdy bohater się poruszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 GML draw_sprite(sprite,imegesub,view_xview+costam,view_yview+costam2) Albo GML x=view_xview+costam; y=view_yview+costam2; Dopasuj sobie wartości costam do własnych potrzeb; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 W draw, jak rysujesz sobie HUD. O ile rysujesz w drawie ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi