Riva Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Sorry za taką ilość tematów ale wpadłem na fajny pomysł Gdyby tak stworzyć grę wspólnymi siłami to byłaby fajna. Mój pomysł to gra multiplayer w której chodzimy gościem z bazooką z wymiennym wkładem (ze zmianą broni) gracze się podłączają do serwera i... wyobaźcie sobie 20 osób w jedną fajną grę strzelają, współpracują, stawiają miny i... jeden problem, którego bym nie rozwiązał jak zrobić aby dołączać do drużyny, aby dla jednej drużyny miny były widoczne a dla drugiej nie itp. Co wy na to? PS.W takiej grupie powinien być -Programista posługujący się GML na 6 -Rysownik który znalazłby fajną grafę -Tester który będzie oceniał -ogólny gamemaster który będzie odwalał najwięcej roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 A Ty co będziesz robił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Hmm... Na moją grafikę marudzą, dźwięki im też nie pasują, GML znam po części, ale ogólnie to dużo robię, mógłbym właśnie to robić Vardi? Dołączasz? (musi być 5-7 osóB) PS. podsunąłem ten pomysł bo bym zagrał w coś prostego i fajnego i przez Neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Mam wrażenie, że skopiowałeś mój pomysł :) Kiedyś wpadłem na to samo xD Mam nawet zrobiony początek gry tzn. chodzenie ludka, otoczenie, dwa typy broni: zwykłe rakiet i minirakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maenardil Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Riva, a znasz Liero? W to można nieźle pociąć po sieci. Podoba mi się Twoje podejście, ja też uważam, że żeby pograć w coś dobrego, muszę sam napisać grę ^__^. Żeby taki projekt wypalił, to musi być kierownik projektu, który nie robi nic poza zaplanowaniem, podzieleniem projektu na moduły (opracowaniu interface'u do każdego modułu), przydzieleniem prac a wreszcie pilnowaniu programistów i grafików,żeby się sprężali z robotą. I on nie ma być koderem, ale zarządcą. Skoro to Rivy pomysł, to najlepiej, żeby on był kierownikiem projektu. Jeśli chcecie napisać wspólnie grę, to zacznijcie od czegoś relatywnie prostego, zobaczcie jak się będzie układała współpraca, jak z komunikacją i sumiennością członków teamu. Projekt na powiedzmy trzy tygodnie pracy. Jak się uda, zobaczycie jak wygląda taka praca zespołowa, spodoba się - to wtedy poważniejszy projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Nie, nie skopiowałem (mógłbyś podać temat i forum na którym to pisałeś, bo chyba nie widziałem tego) Do rzeczy robicie czy nie? Głupie co? Rysuję trochę dziecinnie ale teraz tylko dać jakiemuś grafikowi żeby to "przemutował" na lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Nie, nie skopiowałem (mógłbyś podać temat i forum na którym to pisałeś, bo chyba nie widziałem tego) Do rzeczy robicie czy nie? Riva, to był żart, ja nigdy tego tutaj nie pokazywałem :) Po prostu chodzi mi o to, że kiedyś wpadłem na niemal identyczny pomysł :D Co do projektu, to mógłbym być jedynie betatesterem, bo mój GML można ocenić najwyżej na 4, a rysownik też ze mnie żaden :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 A ja nie rozumiem jednej rzeczy: -Rysownik który znalazłby fajną grafę Chyba do szukania grafiki nie jest potrzebny grafik, przynajmniej ja tak uważam x) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 1 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Nie chcę być kierownikiem (nie chcę abym się rządził) Dobra. Więc kto chce być w tej grupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja moge byc kierownikiem nadaje się do tego x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 A ja moge rysować ikonki , znaki itp do gry :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 rysownik co szuka grafe xD ostry mi rysownik :P ja zrobiem Mario & Luigi... jak chcesz to obadaj w temacie M&L Reaktywacja i zobacz czy moge jakos pomoc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja mógłbym być kierownikiem... Ale nie takim który robi dużo pożytecznej pracy... wolałbym przydzielać obowiązki, rządzić całym projektem, a sam nic nie robić oprócz zbierania pochwał. A więc czy zostane przyjęty jako kierownik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja byłem pierwszy Big ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 wyobaźcie sobie 20 osób w jedną fajną grę strzelają, współpracują, stawiają miny i... jeden problem, którego bym nie rozwiązał jak zrobić aby dołączać do drużyny, aby dla jednej drużyny miny były widoczne a dla drugiej nie itp. Co wy na to? Z tego mogło by wyjść ładne Wolfenstein - Enemy Territory 2D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tofik Opublikowano 1 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ja z chęcią bym się dołączył, ale mój GML nie jest za wysoki... kod znam przelotnie, ale za to na eventach i tabelkach znam się dość dobrze, grafik ze mnie niezbyt dobry, najlepiej sie sprawdzam w ocenianiu, bo krytyk to ja jestem i to nie mało :) powodzenia w projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 A ja wam powiem, że to nie wypali. Dlaczego? Przeglądnijcie sobie ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 -ogólny gamemaster który będzie odwalał najwięcej robotyHmm, Big? xD Dużo osób próbowało opanować multiplay w GML a tylko jakieś 0.1% się udało. Nie wiem czy wypali wam ten pomysł. Patrysław, pesymista? :P W żadnym wypadku. Raczej realista. :) Patrysław Zawsze jest szansa że im się uda xP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 A ja wam powiem, że to nie wypali. Dlaczego? Przeglądnijcie sobie ten temat. Tiaaa, kedyś poświęciłem godzinę na przewertowanie tego tematu :P Ale Partysławie, to, że tamto się nie powiodło nie oznacza od razu niepowodzenia tegoż projektu :) Aczkolwiek z multiplayem będze duży problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Aczkolwiek z multiplayem będze duży problem...Przeciwnie :P Będzie bardzo łatwe. Mogę się przyłączyć ale potrzebuje konkretów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Przeciwnie :P Będzie bardzo łatwe. Mogę się przyłączyć ale potrzebuje konkretów. No to skoro wkraczasz, to rzeczywiście nie będzie zgrzytów :D Dobra, moge pomóc jako programista pomocniczy. Riva, zarzuć swym gg. Moje gg: 1293372 lub nazwa w Tlenie: dark_maximal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Dobra. Chodzi mi o to aby kierownik ustalał fabułę (chociaż w mp nie ma fabuł), nazwę gry i dawał obowiązki (tutaj była kłótnia o kierownictwo między Bobo i BigSharkiem, niech sami się dogadają) ogólny gamemaster będzie mówił jaką grafikę i dźwięk potrzebuje a odpowiednie osoby przyślą mu przez forum lub dadzą linka na tą stronę (chyba podzielę kierownictwo na 2) Kierownik1 - Bobo Kierownik2 - Big Shark Grafika - ? Dźwięki - ? Ogólny GameMaster - Ja (narazie nikt się nie zgłosił) Znawca GML - Tymon Tester1 - Kasmilus Tester2 - ? poprawki - ? pomocniczy programista - Dark_Maximal Tak na marginesie: Znawca GML NIE MUSI być mistrzem w tej dziedzinie. Chciałbym aby gra wyglądała jak Alien Shooter. Co do tego multiplayera to ja mam specjalną bibliotekę (tylko nie wiem co i jak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Etam biblioteka. Czysty GML! :D Nie widzę siebie na liście :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ja moge być testerem jak jest wolner miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Halo, ziemia! Czytałeś mojego posta, Riva? :D Mogę się przyłączyć :) EDIT: Teraz lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 No i ja też mogę jako grafik :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Graliście kiedyś w BlipBlopa? Chodzi mi o coś takiego tylko z widokiem z góry i rozległymi terenami. Grafikiem zostanie ten kto narysuje lub znajdzie obrazek podobnego do tego: Chyba Cekol wygra... (zobaczyłem bronie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Przecież to bronie z GTA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riva Opublikowano 2 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Robimy tak: Ja zrobię co nie co prześlę to grafikowi, który prześle to osobie która wybierze dźwięki i muzykę, która prześle do poprawy, która prześle do testera1 a później do 2, kierownicy to skomentują i dadzą programistom do poprawy (takiej większej) i znowu do mnie. Tak w kółko aż powstanie idealna gra. Co wy na to? Ha! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ty zrobisz a programiści z tobą bo inaczej może nie wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi