Mentoss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Mam kropkę, poruszająca się nieustannie w stronę ruchomego punktu. kiedy dotyka ścian, zacina się wewnatrz.. Jak tego uniknąć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uzu13 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 zacina się wewnatrz.. nie za bardzo wiem o co chodzi, moglbys dac jakiegos screna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Dac kolizje ze sciana? o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 a co dać w kolizji ?? image'a wrzuce jak znajde gdzie można je wsadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 imageshack.us W kolizji ustaw GML x=xprevious y=yprevious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 yprevious i xprevious ... to skutkuje przy ruchu jednoosiowym, jak zaczynam ruszać się w innych kierunkach niż 0, 90, 180 lub 270, to dzieje się to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Aha, w FAQ jest przykład ruchu i kolizji dla platformówki, zajrzyj tam, może pomoże xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 8 Czerwca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 yprevious i xprevious ... to skutkuje przy ruchu jednoosiowym, jak zaczynam ruszać się w innych kierunkach niż 0, 90, 180 lub 270, to dzieje się to: A gdzie ta kropka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 w FAQ ni ma... jeżeli chodzi ci o move_contact_solid to nie działa - ZAWSZE się zacina <_< ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Przy kolizji z blokiem: GML move_contact_solid(270,4) vspeed = 0 Mi sie nie zacinało :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 zrób to na systemie Crackera z tego postu: (...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Na razie spadam na ang. więc mnie nie ma, jak wróce to postaram się napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 GML move_contact_solid(270,4) vspeed = 0 To musi dzialac, ale musisz dac przy kolizji ze sciana i scianie musisz zahaczyć solid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 9 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2010 dzieje się to samo... chodzi o to, że instancje kropek podążają do punktów wokół instancji galarety. Gdy dotkną ściany nie tylko nie spadają dalej (i dobrze), ale też niestety zacinają się w blokach ściany i przestają się w ten sposób ruszać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.talbot Opublikowano 11 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2010 teoretycznie... można by spróbować dwóch rzeczy- mógłbyś objektowi kropka, dla kolizji z danym obiektem ustawić akcje bounce- to dosyć łatwe rozwiązanie, mógłbyś też danemu obiektowi ściana ustawić odpowiednią grawitacje- to wydawać by sie mogło trudniejsze- ale myśle, że ma większe szanse na powodzenie -------------------- niech to... przepraszam- nie doczytałem i źle zinterpretowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi