dyzmek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 moje postacie w grze spadają mimo że platforma po której mają chodzić jest jak to możliwe platformie dałem solid więc nie wiem w czym problem a poza tym jak zrobić poruszanie się w platformówce moja postać stoi po kolizii z obiektem platforma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 dałeś solid w platformie? to nie wszystko weź w swoich obiektach ustaw kolizję z tą platformą i wpisz GMLspeed=0 teraz nie powinno spadać ustawiasz grawitacje: Create Hero: GML scrCreate(0, 0, 0.4, 1.2,wall_obiect); Step Hero: GML image_speed=0; if(keyboard_check(vk_right)) { xs+=0.5; image_speed=0.1; } if(keyboard_check(vk_left)) { xs-=0.5; image_speed=0.1; } if(keyboard_check(vk_up) && place_meeting(x, y+1, WALL)) ys=-5; scrMove(); Draw Hero: GML scrDraw(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 dałeś solid w platformie? to nie wszystko weź w swoich obiektach ustaw kolizję z tą platformą i wpisz GML speed=0 teraz nie powinno spadać Offtop: A Ty usuń złodzieju ten userbar, bo nie jest twój! Ma ten sam link, co mój, a ja go sam robiłem i mój był tu pierwszy. Zmieniaj bo Cię na policję zgłoszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 niech ci będzie zyper bo mam dość twojego p*********a a z resztą co mi policja zrobi? masz all right reserved co xD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 lepiej dac: GML vspeed = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 GML scrCreate(0, 0, 0.4, 1.2,wall_obiect); Tak tak...napewno ma te skrypty... ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 słuchajcie spróbowałem użyć sposobu który kiedyś podano mi na koncie dyzmakena jak byłem jeszcze bardzo początkującykloecek nazywa się set gravity i ma dwie niebieskie strzałki w dół wszystko działa tylko że postać stoi i nie może się poruszać dałem to w create dobrze ? a oto moja współrzędne direction-270 gravity-4.5 realitive wyłączony co jest źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 5 Czerwca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 dałeś solid w platformie? to nie wszystko weź w swoich obiektach ustaw kolizję z tą platformą i wpisz GMLspeed=0 teraz nie powinno spadać ustawiasz grawitacje: Create Hero: GML scrCreate(0, 0, 0.4, 1.2,wall_obiect); Step Hero: GML image_speed=0; if(keyboard_check(vk_right)) { xs+=0.5; image_speed=0.1; } if(keyboard_check(vk_left)) { xs-=0.5; image_speed=0.1; } if(keyboard_check(vk_up) && place_meeting(x, y+1, WALL)) ys=-5; scrMove(); Draw Hero: GML scrDraw(); Za przeproszeniem, bidziu, ale... co ty do nas bredzisz? Co to za "scrCreate", "scrMove"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Bidziu, jeszcze nam scriptsy daj:) Autorze, zmień ten dramatyczny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi