Wojo Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam :crying: zwracam się z prośbą o pomoc. Chciałbym stworzyć strzelanie w grze top-down żeby np. przy odwróceniu się w górę i naciśnięciu ctrl bohater strzelał i tak w każdą stronę. Jeśli już to będę miał to kolejna prośba do strzelania bohater odwrócony w górę może wystrzelić pocisk np.strzałę skierowaną spritem w górę. I podobna rzecz że np. przy odwróceniu w prawo pokazuje się animacja uderzenia w prawo. Mam nadzieje że wszystko dobrze opisałem i czekam na pomoc(najlepiej w formie przykładu do pobrania) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Powodzenia w czekaniu Uszyj szukajki problem omawiany 12345367898764345678o32456787654356789432E+1000 razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Wiesz co ? jakoś nie znalazłem mógłbyś podać linki do podobnych tematów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 http://tinyurl.com/22oofqb so hard ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Link do tematu. A nie wymądrzasz się i kozaczysz że nabiłeś posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 w tym co podał waxx cała strona jest zapełniona linkami do tematów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 przykro mi mam w dupie ze jestes leniem i nie umiesz sam obejrzec pare stron googli by znalezc to co cie najbardziej interesuje a i temat ktory omawiasz jest a link sam znajdz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Przykro mi jednak tam nie znalazłem może ruszyłbyś się zamiast dawać dobre rady abym szukał !? Potrzebuję tych rzeczy bardzo w ty tylko podajesz mi linki do setek tematów które nie mają nic wspólnego z moim problemem. Ja szukam pomocy co do gry a nie do szukania. Mógłbyś podać link do tematu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 nie nie rusze sie bo to nie moj problem podalem ci narzedzie ktore umozliwi ci jego roziwazanie [szukanie] a jak ty dalej tego nie chcesz a wymagasz gotowca to uzyje dzisiaj znow tego fajnego slowa: _wydupiaj_ i apeluje innych o nie pomaganie tobie rowniez :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Omg... Co wy macie z tymi postami? Myślicie że jak dla innych posty się liczą?!? Że są czymś ważnym?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Może jaśniej ?? mam coś takiego evencie przyciśnięcia Ctrl with(Gracz) instance_create(x,y,pocisk); a w create pocisku speed=5; direction=Gracz.direction; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 po co with(Gracz) skoro i tak event controla masz dla gracza? i nie rob create w ten sposob bo jak dodasz przeciwnikow to co beda strzelac zgodnie z direction gracza? GML if(keyboard_check_pressed(vk_control)) { bullet = instance_create(x, y, o_bullet); bullet.speed = 5; bullet.direction = direction; bullet.image_angle = direction; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Wiecie co ? nie znam się za bardzo na tych kodach. Moglibyście podawać w formie przykładów ?? Bardzo bym prosił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 idz przeczytaj kurs gmla i obsluge gma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.talbot Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 jest taki przykład... strafe, pasek życia na siódmej stronie w przykładach... w sumie nie wtrącał bym sie nawet do tej... konwersacji, gdyby nie ciekawiła mnie jedna, albo dwie rzeczy... dla czego próbujesz robić gre w ten sposób, nie znając języka... i jaka satysfakcja z zrobienia własn... eh nie ważne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi