Lollus Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam. Mam pytanko o serwis www. Mam plik szkielet.php w którym zawarta jest cała strona oraz blok <div id="tekst"> ... </div> I tu moje pytanko. Jeżeli chcę wyświetlić np. praca.php lub praca2.php to mam użyć funkcji include w szkielet.php czy w praca/2.php? Jeżeli w praca/2.php to jak wyświetlić tekst w konkretnym divie? Pozdrawiam :) Edit: 300 post na liczniku:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Prościej w szkielet.php*. Polecam jednak, aby szablon był wczytywany w każdym pliku, najlepiej obiektowo. * - Może cię zainteresuje Mój blog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Zrób wstawkę z kodu PHP który w odpowiednie miejsca będzie ładował zawartość dokumentu. Piczer. Jak pisałem w komentarzach na TWOIM BLOGU, dokonałeś tym kodem tego samego co skrytykowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Jeśli chodzi o regexa, to już poprawiłem (chociaż nie można nazwać to tym samym błędem, co robią inni). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Mam to teraz tak zrobione, że w tym divie jest funkcja include, która ładuje strony podane w odsyłaczach czyli adres potem wygląda tak: 1 ...index.php?nr=cos Ale, gdy ktoś wpisze do przeglądarki 2 ...cos.php wyświetla się niesformatowany dokument bądź błąd i wygląda to dość nieestetycznie. Czy można jakoś zablokować tę opcję i zezwalać tylko na wyświetlanie takie jak w 1. punkcie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 23 Maja 2010 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Tak, dać w pliku index.php: define('COSTAM',true); a w cos.php na górze defined('COSTAM') or die('Brak dostępu'); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi