Pieter Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Niektórzy mogą pomyśleć, że to konkurs na pomysł... Właściwie to może i tak być. O co chodzi? Chodzi o to, byście zaprojektowali GUI multi-komunikatora (nie super wypasione, tylko takie minimalistyczne, rozbudowywalne), który rozpoczynam pisać (po raz 3). Nie chodzi mi o grafikę, tylko rozkład bajerów, listy kontaktów, statusu, avatara, okna rozmów, menu itd jaki wam najbardziej by odpowiadał. I uwaga! Nie będzie to rozkład stały, a domyślny który każdy będzie mógł drag'n'dropem ustawić jak mu się żywnie podoba. Dawajcie swoje indywidualne propozycje i upodobania ;) najlepiej gdyby były jakieś paintowe szkice, ale jak ktoś się postara więcej, nie ma problemu. Kilka słów wyjaśnienia: Ostatnio kodziłem multi-komunikator, który można było zobaczyć na mojej stronie, ale niestety przez swoją głupotę sformatowałem nie tą partycje co potrzeba wcześniej nie kopiując danych na zapasowy dysk przez sata... No i nawet odzyskiwanie danych nie dało za dużo, bo udało mi się odzyskać tylko moduł protokołu tlen'a. To nic, teraz wiem więcej i wiem co mógł bym lepiej napisać, dlatego chcę by być może w przyszłości gdy będzie jakiś zarys tego komunikatora, był on open source :) Niestety nie posiadam screen'a z poprzedniej wersji, z w/w przyczyn, ale jest jeszcze ktoś kto mógł by posiadać moją wersje alpha i spróbuję się z nim skontaktować (nic nie obiecuje!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Zapomniałem dorobić okna rozmów. To najprostrze 'menu' jakie widziałem w komunikatorze. Tfu, jakie bym widział w komunikatorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Komunikator dla zaawansowanych użytkowników, czy jednak prosty w obsłudze dla nowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Komunikator dla zaawansowanych użytkowników, czy jednak prosty w obsłudze dla nowych? myślisz że nie da się obu pogodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Bo wydaję mi się, że dla laików trzeba zaimponować wyglądem, który dla zaawansowanych użytkowników będzie zbędnym dodatkowym obciążeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Bo wydaję mi się, że dla laików trzeba zaimponować wyglądem, który dla zaawansowanych użytkowników będzie zbędnym dodatkowym obciążeniem. oba można pogodzić, nie musi wyglądać jak pokemonowe gg ani jak z wczesnego win95... widziałeś WTW albo MSN? można to pogodzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi