ALT Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 To co w Temacie BOT,tak,wiem pewnie dostane warna,ALE SIĘ ON NIEGO NIE PROSZĘ :ranting2: Edit: Otworzyłem go bo mi nikt nie odpowiada na tamten temat(bot) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 muszisz sprawdzać kilka możliwości w string_pos np. nazywam się nazywam sie Nazywam się Nazywam sie itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 co bot? Nie kumam oco chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 1 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 co bot? Nie kumam oco chodzi. po odpowiedzi wikku9 wywnioskowywuje że to chyba chatterbot. Coś ala snikers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 chyba chatterbot coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 wystarczyło popatrzeć do poprzedniego tematu <_< ALT działa? ktoś napisze : nazywam się a ktoś inny Nazywam sie więc musisz sprawdzać wiele możliwości. ktoś może też napisać : mam na imię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Mam na imie | mam na imię | mam na imie | Mam na imię | mam na imei (ktoś sie pomylił...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 ok,ale co z kodem bo kompletnie się w tych wszystkich odpowiedziach pogubiłem :death: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 GML if string_pos('nazywam sie',zdanie) then /*akcja*/ if string_pos('Nazywam sie',zdanie) then /*akcja*/ // i wszystkie możliwosci</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 GML if string_pos('nazywam sie',zdanie) then /*akcja*/ if string_pos('Nazywam sie',zdanie) then /*akcja*/ // i wszystkie możliwosci</span></span></span> GML if string_pos('nazywam sie',zdanie) then odpisz='Miło mi. Ja mam na imie Waldemard.' break; //powinno chyba być. if string_pos('Nazywam sie',zdanie) then odpisz=' -||- ' /*tu to samo*/ break; PS: polej mi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Polał bym ci ale u mnie tego guzika nie widać XD Edit: a kod zaraz sprawdze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ALT Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Nie działa,w edicie dam ci moj stary kod Edit: struktura kodu: kod rozpoznywania komend: GML if(string_copy(keyboard_string,0,5)='np.jestem filip') { wiersz[liczba_linii-2]='np.ktoś:wow,ja ja ktosiek'; } Rysowanie tekstu: GML //rysowanie wpisywanego tekstu draw_text(20,450,keyboard_string); //rysowanie wszystkich tekstow z tablicy for(i=0;i<liczba_linii;i+=1) { font_color=make_color(100+i*7,100+i*7,100+i*7);//taki dodatek sciemniajacy draw_text(20,10+20*i,string(wiersz)); } po naciśnięciu klawisza enter: GML //dodatkowe wpisywane funkcje funkcje(); //porzadkowanie wartosci for(i=0;i<liczba_linii;i+=1) wiersz=wiersz[i+1]; //przypisanie ostatniej linii wartoscii wpisanej z klawiatury wiersz[liczba_linii-1]=ksywka+': '+keyboard_string; //czyszczenie wartosci klawiszy keyboard_string=''; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi