dyzmek Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 chciał bym na prawdę zrobić strzelanke bardziej niź rpg-a ale nie wiem jak zrobić pociski widoczne dla innych i odwrotnie jak pomożecie t dam sobie spokuj z rpgiem bo wiem ze jest trudniejszy niz strzelanka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 nie rozumiem pytania za bardzo, chodzi ci o to by były widoczne dla każdego? No to musisz zaznaczyć w obiekcie "visible" i dać sprite'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crab Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 dyzmek ja rozumiem iż chodzi ci o strzelankę-online. Co z tego, że ktoś ci poda kod jak musisz jeszcze wybrać jak gracze będą się łączyć pomiędzy sobą czyt. mplay'em (mniej wydajnym) lub 39dll'em (bardziej wydajnym). Przejrzeć dokumentacje tego dll'a pouczyć się na przykładach, używać opcji szukać, znać zasady ID itp. PS. Zrób parę gierek na przynajmniej 4 lub 3 gwiazdki i wtedy będziesz wiedział mniej więcej co i jak, później się bierz za programowanie gier przez internet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 masz racje przyznaje się nie dam se rady,bardzo chce zrobić grę 3d tpp to możesz mi dać przykład jak zrobić taką kamerę bo tworzę gre do ktorej potrzebuje widoku bohatera z tyłu ale to niespodzianka prosze o przykłąd takiej kamery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zrobienie takiej gry JEST TRUDNE. Nad takimi rzeczami pracuje CAŁA EKIPA ZNAWCÓW, nie jedna młodziutka osoba nie mająca pojęcia o programowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Ostatnio był taki temat z postacią 3D. Fakt faktem - jak łysy kitą o kant kuli, ale jest kamera za graczem (kulką?) :P Gra 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi