dyzmek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 witam uczę się po mału tworzyć gry 3d i umiem juź zrobić tekstury wgrywać itd ale mam problem z tym aby bron byla przed postacia jak to w fps moj problem wyglada tak pomuzcie http://www.gmclan.org/up6167_4_ucze_sie_3d.html pobrałem plik fps.rar i fajnie mi się na nim uczy 3d jest bardzo dobry dla początkujących sami zobaczcie że juź zrobiłem teksturki ale powiedzcie co zorbiłem nie tak z bronią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Dobrze by było jakbyś tą broń do rooma wstawił :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 wstawiłem i wyskakuje mi przystrzale taki błąd of Keyboard Event for <Space> Key for object obj_gun: Error in code at line 11: xx = global.camx; ^ at position 16: Unknown variable camx ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Keyboard Event for <Space> Key for object obj_gun: Error in code at line 11: xx = global.camx; ^ at position 16: Unknown variable camx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Bo skopiowałeś żywcem kod i nie masz tamtych zmiennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Kopiowanie kodu cię nic nie nauczy. STOP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 musi wszystko być co do beczki by bron dzialala jk nie ma objektu beczka to jzu moze blad wyskakiwac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Trochę nie zrozumiałem pytania (źle sformułowane) ale raczej tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 ogolocilem kod az do tego stopnia i dopiero dziala { // check whether you can shoot if (not can_shoot) exit; can_shoot = false; // show the animation and play the sound image_speed = 0.1; image_index = 0; sound_play(snd_shot); { po prostu zostala sama animacja strzalu czyli nie mam objektow nie zbednych do dzialania calego kodu tak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Nawet komentarze skopiowałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 jak nie rozumiesz jak działa kod to się za niego nie bierz spróbuj czegoś łatwiejszego a po jakimś czasie wróć do tego i spróbuj jeszcze raz wtedy to łatwiej przyjdzie ;) bo kopiowanie przykładów nic a nic nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzmek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 nie no ja wiem ja tylko teraz skopiowalem by sprawdzic a jutro robie juz ze swoimi wspolżędnymi bo już umiem tylko z tą bronią mi wytłum,acZcię bo jak chodzi o otoczenie i tekstury to już umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ale nie wiem co Ty masz za błąd. U mnie tego nie ma. Dodałeś coś czy co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi