Holdysz Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Chcę zrobić aby w kodzie był czas coś w tym stylu: room start time (podajesz czas ale w czym???) po czasie room goto (menu) aby po czasie nastąpiło przejście do inngeo roomu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2010 w tym co masz przejscie: GML if alarm[0]=-1 then alarm[0]=3*room_speed//nastawiamy alarm na 3s</span></span> GML (w alarm0) room_goto(menu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holdysz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 ale jak to mam zrobić że co normalnie to filmik to bedzie z obiektu o wymiarach 1200x1200 i on idzie w góre żeby cały nie odzedł tylko po jakimś czasie nastąpiło przejście daje kod i GML if alarm[0]=-1 then alarm[0]=3*room_speed//nastawiamy alarm na 3s</span></span> pod spodem GML room_goto(menu) i mam problem dałem ustawiłem na 19sek. ale ani nie widać pierwszego roomu od razu przeniesienie 19 sek dałem tam gdzie 3* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ILOSZ Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zrób to w obiekcie. GML alarm[0] = 6*room_speed A w evencie alarm 0 GML room_goto(menu) Bo room start jest wykonywany tylko raz przy starcie roomu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi