Ignis Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Wie ktoś jak usunąć kolor tła? Chodzi o to by Game Maker odczytywał to jako zwykły kolor, nie wiem, może to trezba zapisywać w jakimś specalnym formacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Zaznacz mu transparent, wszelkie piksele o kolorze tego w lewym dolnym rogu będą przezroczyste. ALBO Namaluj np w Gimpie razem z przezroczystością, zapisz jako png i wczytaj do gm8 ALBO Jeśli nie masz gm8 to poczytaj o maskach alpha, bodajże był artykuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Co do drugiego to wątpię czy podziała bo wtedy wszystko jest przezroczyste (Mam obrazek z dwóch kolorów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Już to było, masz opcje w edycji obrazka w gm... Zyper, powiedz jakiego masz GM'a ? Jeśli chodzi o ósemkę, zobacz TUTAJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Nie działa, nie wiele mi mówi ta opcja. Naciskam na miejsce które nie ma być przezroczyste tylko czarne to przezroczysta staje się nawet bwódka celownika, wynikiem czego cały obraz jest przezroczysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Ta opcja zamienia KOLOR na przezroczysty, nie obszar. Podaj celownik, zrobię ci to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 kurczę, zdziwisz się ale po prostu chciałem by było widać tylko przez mały obszar. ap ropo, mam advanced mode a tam można sobie wyznaczyć środek obrazka, z czego potem da się zrobić celownik Obrazek w Edit http://www.fototube.pl/obraz,celowniczek2.png-738904.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 EH, musze wziąść w png, czekaj xD (bo gifa gm wczytuje bez przezroczystości). EDIT: http://www.sendspace.pl/file/e1d2a577952bef57b2f0289 Albo nie, masz w "game maker sprite". Działa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignis Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Nie, jest tylko wielkie, zielone koło- wnętrze celownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi