Wojo Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Witam mam świetny pomysł na grę przygodową lecz ona będzie pod widokiem izometrycznym i potrzebuję programu. Tak zwięźle szukam programu który miałby opcje zmiany kamery czyli na widok izometryczny oraz aby był łatwy w tworzeniu modelu człowieka. Coś jak z tej starej zapowiedzi https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=14810 Z góry dziękują za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Mi w sumie tylko blender przychodzi do głowy.. ale czy jest łatwy- tego juz nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 to są tylko zniekształcenia :| w gimpie i nawet w gm sprite editor możesz takie coś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Ale ja chcę gostka tego kształtu czy tam typu ale w 3D bo będzie mi łatwiej robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Cinema 4d? Mi łatwo było się w niej połapać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Niestety nie. Aha i jeszcze jedno co zapomniałem dodać programy mają być w pełnej wersji darmowe a nie triale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Chodzi o program do grafiki 3d ? Blender. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Polecam blendera. Pare dni ci zajmie opanowanie manipulacji na obiektach i skrótów klawiszowych, potem już spokojnie możesz już tworzyć co i w jakim rzucie chcesz. Freeware i po angielsku jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Polecam blendera. Pare dni ci zajmie opanowanie manipulacji na obiektach i skrótów klawiszowych, potem już spokojnie możesz już tworzyć co i w jakim rzucie chcesz. Freeware i po angielsku jakby co. Można też zmienić na polski ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 daj sprita to ci w gimpie szybko zrobię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 daj sprita to ci w gimpie szybko zrobię Jakiego sprita i co ty chcesz zrobić ? Tak zwięźle szukam programu który miałby opcje zmiany kamery czyli na widok izometryczny Wytłumacz to mniej zwięźle. oraz aby był łatwy w tworzeniu modelu człowieka Model człowieka nie jest nigdy łatwy :( . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Używałem kiedyś programu 3D canvas 7 ale on mi najlepiej wychodzi do budynków i używałem też Anim8tora ale nim wychodzą mi ludziki jak z kreskówek. Assassin Blender...hmm spróbuję coś wykombinować. A dałbyś mi namiary na tutorial tworzenia człowieka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Jesli chodzi o architekture, to polecam Google sketchup, tyle ze eksport do innych formatow niz sketchup to tylko w pro wersji, ale widzialem jakis sposob na konwertowanie do innych formatow (3ds czy obj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Nie chodzi mi o konwertowanie tylko z ludzika zrobić render i wkleić do gry bo nie mam wersji Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Na początku dodaj UV Sphere i przez Sculpt Mode spróbuj przybliżyć się do kształtu głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 W jakim programie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 ten użytkownik dał tutek robienia człowieka w blenderze http://www.youtube.com/user/ward7299 ale widzialem jakis sposob na konwertowanie do innych formatow (3ds czy obj) tutaj coś jest: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Sorka ale dałeś link do kanału youtuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Wojo, gugluj gugluj. http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&...8cab1c85704200e Tam znajdziesz kilka fajnych polskich stron + oficjalna blendera (też są tam dobre tutki, ale po ang :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Assassin znalazłem coś takiego http://cg.tutsplus.com/tutorials/blender/c...-blender-basix/ lecz nie mam szkicu człowieka ani nie umiem rysować. Przydała by mi się taka postać lecz za dużo zbędnych(dla mnie)detali. Gościu z kanału youtuba użytkownika ward7299 też jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi